Κοττάκης για Καϊλή: «Οι Αμερικανοί δεν συγχώρησαν ότι το Κατάρ τους πήρε το Μουντιάλ»

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Μανώλης Κοττάκης για το θέμα της Καϊλη και της σύλληψής της από την Βελγική αστυνομία και για το θέμα της διαφθοράς από το Κατάρ. Ο κ. Κοττάκης στις δηλώσεις του υποστήριξε: “Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να αποκαλυφθεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, ότι έγινε, συνέβη με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι κοινός τόπος, οι βελγικές αρχές συνεργάζονται με τις αμερικανικές.

Οι Αμερικανοί δεν συγχώρησαν ότι το Κατάρ τους πήρε το Μουντιάλ, για να σας το πω με ποδοσφαιρική διάλεκτο. Το ίδιο συνέβη με την Novartis. Το ίδιο έγινε με την Siemens. Οτι αποκαλύφθηκε και στην πατρίδα μας και διεθνώς, έγινε το ίδιο. Τα πρόσωπα είναι οι κομπάρσοι της ιστορίας, είναι αξιοθρήνητο αυτά που ακούγονται. Να συλλαμβάνεται σε σακούλες με 600.000 ευρώ μία Ελληνίδα πολιτικός. Εάν δεν συνέβαινε αυτή η “μάχη” ανάμεσα στην Αμερική και το Κατάρ, φοβάμαι ότι δεν θα είχαμε μάθει αυτά που συνέβησαν. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα, είναι παρέα. Με το που συλλαμβάνεται κάποιος ψάχνει να βρει πως θα ξεφύγει από την σύλληψη. Το έγκλημα δυστυχώς κάθεται πάνω στην έδρα.

Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Ξυλοκόπησαν κάποιον στην Λάρισα, έναν διαιτητή, τον κ. Τζήλο και σας ρωτώ, κάθισαν ποτέ οι ένοχοι στο εδώλιο; Ποτέ. Γιατί δεν βρέθηκαν οι ένοχοι; Προχθές πήραν από το σπίτι μίας εισαγγελέως υπολογιστές και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Βρέθηκαν οι ληστές; Οχι φυσικά. Όταν υπάρχει αυτή η αίσθηση, τι είδους δικαιοσύνη περιμένετε στην Ελλάδα; Υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα θεσμών στην Ελλάδα. Ακόμη κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Έχετε ακούσει σε καμία άλλη χώρα την φράση, να τα βρούμε; Δηλαδή τι εννοούν όταν λένε, να τα βρούμε; Να παρακάμψουμε τον νόμο; Αυτό φθάνει μέχρι την βάση.

- Για την εταιρία real estate που δημιούργησε η κα Καϊλη έχετε γνώση;

“Πάντα οι σοσιαλιστές είχαν προνοητικότητα. Βέβαια πρέπει να σας πω και κάτι ακόμη. Ήταν κλεισμένη η μεταγραφή της κας Καϊλη για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ίδια η βρωμιά που επικρατεί σε όλους τους χώρους. Δεν με εξέπληξαν όλα όσα συνέβησαν. Η κυρία Καϊλη είχε σχέσεις με λόμπι ιδιωτικά στο παρελθόν. Την έπαθε, γιατί την έπαθε;

Θυμάμαι στο παρελθόν ότι π Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν είχα το θράσος να τον ρωτήσω εάν τον προσέγγισαν άλλοι για να τον χρηματοδοτήσουν, απάντησε πως απο επιχειρηματίες είναι θεμιτό, οι πολιτικοί δεν πρέπει να τα παίρνουν από τα κράτη. Τότε ένα κράτος από την Αραβία είχε επιχειρήσει να τον προσεγγίσει αλλά ο Μητσοτάκης αρνήθηκε”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.