«Επικράτησε» (;)... η άποψη της μεταγραφικής ενίσχυσης

Δημήτρης Μπούζας11 Δεκεμβρίου 2022

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η πίεση του κόσμου, σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική λογική και την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ρόστερ, υποχρέωσαν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να αλλάξουν γνώμη. Θεωρείται πιθανό έως βέβαιο, πως ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε... μεταγραφές, αλλάζοντας την μέχρι τώρα τακτική της περίεργης σιωπής και της αντίστοιχης ακινησίας, σε ότι αφορά το τόσο σημαντικό θέμα της ανάγκης (ή όχι) της ενίσχυσης του ρόστερ που διαθέτει. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι καθ ύλην αρμόδιοι «συναποφάσισαν» να μετακινηθούν... ελαφρά από την σταθερή γραμμή που είχαν αποφασίσει να ακολουθήσουν, «ποντάροντας»... στη «διεύρυνση» όπως χαρακτηρίστηκε ευφυώς από τον κόουτς, η ενεργοποίηση των απαξιωμένων. Μια γραμμή που την πέρασαν προς τα έξω συντονισμένα, όλα τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ (βλέπε σιτιζόμενοι και... αφελείς). Η μετακίνηση ήδη προαναγγέλθηκε από τους παραπάνω αναφερόμενους καλοθελητές της ενημέρωσης, με κομψό και πολύ συντηρητικό τρόπο. Αυτό τουλάχιστον ως προς το «μέγεθος» της. Μερικοί εξ αυτών την περιορίζουν σε μία προσθήκη επιτελικού μέσου και οι άλλοι πιο κουβαρντάδες, σε δύο ή και τρεις ακόμη! 

Εμείς από τη φύση μας συγκρατημένα αισιόδοξοι, αφήνουμε στην άκρη τους αριθμούς και μένουμε στο ουσιώδες και σημανιτκό. Οτι δηλαδή ανατράπηκε μία τσιμενταρισμένη απόφαση που δεν είχε καμία βάση με την ποδοσφαιρική λογική και τις ανάγκες του ρόστερ της ομάδας. Και μένουμε με την ελπίδα ότι αυτή η μία, ή ακόμη και οι δύο προσθήκες, αν γίνουν να είναι από το πάνω ράφι. Λεπτομέρειες βέβαια και ονόματα προφανώς θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα από τα γνωστά «βαποράκια» τα οποία όπως το συνηθίζουν άλλωστε, θα παρουσιάσουν «φωταγωγημένα» και τα βιογραφικά των όποιων επιλεγούν. 

  Χαρακτηρίσαμε βόμβα μεγατόνων την είδηση πως ο Παναιτωλικός πουλήθηκε σε έναν πανίσχυρο Αμερικανό επιχειρηματία, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε φτάσει μια ανάσα από τη συμφωνία να αγοράσει την Έβερτον, προσφέροντας στον ιδιοκτήτη της, 450 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το deal ναυάγησε ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση του. Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες των «real estate» στις ΗΠΑ και δεν είχε ασχοληθεί μέχρι τώρα με τον αθλητισμό. Δείχνει όμως όπως άλλωστε και το δήλωσε, διατεθημένος να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Αλήθεια τι λαχείο κέρδισε ο συμπαθέστατος και καθόλα αξιοπρεπέστατος Φώτης Κωστούλας; 

Τώρα το τι σημαίνει η «παρουσία» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου στην Ελλάδα και η σύνδεση του με τον χώρο του ποδοσφαίρου, είναι σαφέστατα ένα πολύ σοβαρό θέμα, από όποια άποψη και να θελήσει κανείς να το προσεγγίσει. Κατά κύριο λόγο μπορούμε να πούμε ότι προσδίδει ιδιαίτερες διαστάσεις, σε ότι έχει σχέση με τον χώρο που τον έχουν μολύνει και διαβρώσει παντός είδους μεγαλοαπατεώνες. Χώρια βέβαια που «βάζει στην πρίζα» κάποια λαμόγια, που βρίσκονται μόνιμα σε πρώτο τραπέζι στην πίστα, χωρίς να έχουν το ανάλογο ηθικό και οικονομικό ανάστημα. Δυστυχώς για κάποιους προβλέπονται δύσκολες μέρες. Θεωρείται βέβαιος κάποια στιγμή ο συνωστισμός στην κορυφή. 

  Έσφιξαν οι... πωποί των ξεβράκωτων με δυο λόγια. Καλώς να ορίσει, μπας και δούμε κάποια πρόοδο.

ΥΓ: Τη χθεσινή ημέρα στην επιτροπή – Αυγενάκη, η υπεράσπιση του ΠΑΟΚ επί τρεις ώρες απάντησε στα ερωτήματα που της τέθηκαν. Αποφασίστηκε να κατατεθούν υπομνήματα την ερχόμενη Παρασκευή (16/12).


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.