Λιγότερο ελλιπές ρόστερ; Ναι. Πλήρες; Όχι!

Αρις Νικολάκης10 Δεκεμβρίου 2022

Λύθηκαν τα πόδια του. Άνοιξαν τα φτερά του. Ο «δικέφαλος» βρίσκεται πάλι, σε διάδρομο απογείωσης. Με τις μηχανές στο «φουλ» φέρεται έτοιμος για πτήσεις στο ύψος των προσδοκιών του κόσμου του… Εδώ βέβαια, να μας συγχωρούν, όσοι θεωρούν τον «δικέφαλο» ήδη σε πτήση. Εμείς θεωρούμε απλά, πως - μετά την ανώμαλη προσγείωση στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου – ανασυγκροτήθηκε. Και ξανά είναι έτοιμος προς την δόξα να τραβήξει!

Δεν είναι δα και… θαύμα εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ με τις πτήσεις του φθάσει στο ύψος των προσδοκιών του κόσμου του. Εξ αρχής το σχέδιο πτήσης για τόσο ψηλά ήταν αλλά… Πέραν του ότι όλα του πήγαν στραβά κι ανάποδα… Πλήρωσε και τα λάθη του στο μεταγραφικό μέτωπο. Έμεινε με το ελλιπές ρόστερ. Έτσι δεν μπόρεσε να καλύψει κενά από… στραβές κι ανάποδες της κακής του τύχης. Και βρέθηκε – δίχως στάλα υπερβολής τούτο – στα έγκατα της γης.

Τα κενά ουδέποτε καλύφθηκαν, τότε. Απλά, παίκτες από τα παλιά ξανά… ανακαλύφθηκαν, μετά! Φελίπε Σοάρες και Ζόραν Σάστρε από πέρυσι. Ράφα Σοάρες από εφέτος. Ντόουγκλας Αουγκούστο από …πάντα! Τέσσερεις… Επί παραδείγματι… παίκτες, οι οποίοι διάβηκαν την απόσταση από την ανυπαρξία στην ύπαρξη. Βάλτε, εάν θέλετε, και τον Νέλσονα Ολιβέιρα σε αυτούς. Ο Πορτογάλος δεν ξέχασε τη όποια μπάλα ξέρει. Έτσι;

Όλοι αυτοί οι επανεμφανισθέντες… εξαφανισμένοι δεν έπεσαν από τον ουρανό στη γη. Δούλεψαν και δουλεύθηκαν ορθά. Κι ο «δικέφαλος» έχει πλέον, ένα λιγότερο ελλιπές ρόστερ. Τώρα εάν αυτό αρκεί η δεν αρκεί για πτήσεις του στο ύψος των προσδοκιών του κόσμου του; Ο χρόνος θα δείξει. Και γιατί όχι… Η ενίσχυση του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Δεν πρέπει όμως, να λησμονούμε πως ο «δικέφαλος» στηρίχθηκε στα πολύ δύσκολα, στα αετόπουλα του. Έβαλαν πλάτη, παρά την απειρία τους και τα λάθη τους, Λύρατζης, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κωνσταντέλιας. Ήταν σημαντική η προσφορά τους στην περίοδο κατά την οποία η …γύμνια τού (εξ αιτίας και λαθών αλλά κι ατυχιών) «δικέφαλου» τρόμαζε! 

  Θεωρητικά λοιπόν, με όλα αυτά… Συν βεβαίως, τον μουντιαλικό Αντρίγια Ζίβκοβιτς…. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ καθίσταται ολοένα και λιγότερο… Ελλιπές. Δεν καθίσταται… Πλήρες!

Το πιάνετε το υπονοούμενο…

ΥΓ 1: Πέρασε πολύ καιρός με τον Ομάρ Ελ Καντουρί υγιέστατο. Και… ματιάστηκε! Να τος πάλι, στα pits o Μαροκινός…

ΥΓ 2: Δεν κουνήθηκε φύλλο στην ελληνική Βουλή… Αν κι οι Σκοπιιανοί θέλουν – εμμέσως πλην σαφώς - να διδάξουν στα ελληνικά σχολεία μια βουλγαρική γλώσσα. Τη «μακεδονική»!

ΥΓ 3: Η θέση του BAS (Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών) παραμένει αμετάβλητη: «Η επίσημη γλώσσα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια γραπτή μορφή της βουλγαρικής γλώσσας»…

ΥΓ 4: Τα Σκόπια έχουν επίσημα υπογράψει με τη Βουλγαρία την αποδοχή πως η γλώσσα τους, η «μακεδονική», είναι βουλγαρικό ιδίωμα.

ΥΓ 5: Όποιος χαρακτηρίζει «μακεδονική» μίαν άλλη, τελείως διαφορετική από την πραγματική του, γλώσσα διεκδικεί πονηρά και μέσω αυτής (τής γλώσσας) μια εθνική ταυτότητα διαφορετική από αυτήν την οποία φέρεται, έχει.

ΥΓ 6: Κερκόπορτα στα εθνικά μας θέματα είναι η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.