Μωυσίδης: «Τότε μπορεί να κάνει χρήση του όπλου του ένας αστυνομικός»

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ο στρατηγός της αστυνομίας Βασίλης Μωυσίδης. Κυρίως αναφέρθηκε στον τραυματισμό του 16χρονου από έναν αστυνομικό.


Ο κ. Μωυσίδης ρωτήθηκε:

- Πότε δικαιούται ένας αστυνομικός να πυροβολήσει;

“Δικαιούται να κάνει χρήση του όπλου του, όταν βρίσκεται σε νόμιμη άμυνα, ή υπέρ τρίτου. Εάν κινδυνεύει η ζωή του, ή η ζωή ενός πολίτη, τότε έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του όπλου του. Μπορεί να κάνει υπερασπιστική χρήση. Άρα πρέπει να κινδυνεύει μια ζωή, για να το χρησιμοποιήσει. Σε αυτή την περίπτωση και χωρίς να είμαι μπροστά στο περιστατικό, ο 16χρονος νεαρός μακάρι να επανακάμψει και να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο νεαρός έκανε δύο απόπειρες διεμβολισμού κατά των μηχανών της ομάδας Δίας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε σκούρα φιμέ τζάμια και αυτό είναι κάτι που προκαλεί απορίες”.


- Κινδύνεψε η ζωή του αστυνομικού;

“Αυτό θα αποδειχθεί με τη έρευνα που ήδη γίνεται. Όταν όμως εμβολίζει κάποιος με μηχανές, τότε είναι σε νόμιμη άμυνα ο αστυνομικός. Σαφώς και κινδυνεύει. Με φιμέ τζάμια βεβαίως δεν μπορώ να διακρίνω που πρέπει να πυροβολήσω. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό που ξέρω είναι ότι έγιναν ελιγμοί. Όλα θα κριθούν από την αστυνομική και την εισαγγελική έρευνα για να προκύψει το σωστό.


Υπάρχουν ευθύνες και είναι παντού. Για να δούμε πραγματικά τους ρομά σαν μία κοινότητα. Δεν μπορούμε να θυμόμαστε τους ρομά μόνο στις εκλογές. Ορισμένοι δεν ξέρουν που είναι καν ο Δενδροπόταμος. Η πολιτεία πρέπει να μορφώσει τους ανθρώπους αυτούς. Δεν νοείται όμως ένας 16χρονος να οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα και με φιμέ τζάμια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Κάποιοι ψάχνουν εναγωνίως το αίμα. Επέτειος έγινε του Γρηγορόπουλου, την ημέρα που είναι ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.