Ο «καταλύτης» Ντουκουρέ, η διαχείριση του Πάρντιου και ο Αρης που δείχνει αντανακλαστικά

Βασίλης Μάστορας06 Δεκεμβρίου 2022

Η απουσία επί 2,5 μήνες του Σέικ Ντουκουρέ, ήταν αυτή που αποδυνάμωσε τον Αρη ανασταλτικά. Ο Αφρικανός ήταν από τους νεομεταγραφέντες, ο ποδοσφαιριστής που προσαρμόστηκε γρηγορότερα απ’ όλους τους υπόλοιπους στις συνθήκες της ομάδας. Αυτός είναι και ο λόγος που η απουσία του, λόγω του χρόνιου προβλήματος που έχει, διατάραξε την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Πάρντιου. 

Μέχρι να μπει στην εξίσωση ο Ετέμπο ο Αρης είχε σημαντικά προβλήματα στο κομμάτι αυτό της 11άδας και ήταν δύσκολο να το διαχειριστεί ο Αγγλος προπονητής. Είναι ο ίδιος λόγος που οι «κίτρινοι» έχουν επιλέξει να αποκτήσουν τον Βλάντιμιρ Νταρίντα τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι έτοιμος να πάρει, ακόμη και φανέλα βασικού.

Ο Ντουκουρέ, όμως φώναξε «παρών» το βράδυ της Κυριακής στον φιλικό αγώνα με τη Μακάμπι Χαϊάφα. Κι αυτή ήταν η καλύτερη είδηση για τον Αρη από αυτό τον αγώνα. Αγωνίστηκε 17 λεπτά, μπήκε γρήγορα στον ρυθμό του αγώνα και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Όλα αυτά δε σημαίνουν ότι η περιπέτεια του Αφρικανού είναι παρελθόν. Θα το ευχόταν, άλλα είναι ή ευχή που δύσκολα θα πιάσει. Το πρόβλημα του Ντουκουρέ στο γόνατο είναι χρόνιο και προσπαθεί να το διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο. Συμπαραστάτης του σ’ αυτή την προσπάθεια και ο Πάρντιου, ο οποίος τον βοηθάει και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Κι αυτή η διαχείριση βοηθάει τον παίκτη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να είναι αγωνιστικά έτοιμος. Ετσι έμαθε να ζει τα τελευταία χρόνια, κι έτσι θα συνεχίσει όσο θα αντέχει. Απ’ ότι φαίνεται το λέει η ψυχή του, οπότε ο Πάρντιου μπορεί να έχει ακόμη μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση στον πάγκο. Σε μία προσπάθεια που ο Αρης θέλει να φτάσει στο pick της αγωνιστικής του δυναμικής. Το αν θα το καταφέρει θα φανεί στο τέλος του… λογαριασμού. Πάντως προχθές κόντρα στου Ισραηλινούς, παρά τις απουσίες, έδειξε ότι δεν έχει χάσει τον βηματισμό του.

Focus

Η μπασκετική κουλτούρα των φίλων του Αρη είναι ισχυρή και επιβραβεύει όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την αγωνιστική ανάταση της ομάδας. Αυτός είναι και ο λόγος που γεμίζουν το «Παλέ» φέτος, ακόμη και με το Λαύριο γιατί διαπιστώνουν ότι προπονητής και παίκτες κάνουν τίμια προσπάθεια η οποία έχει ανάγκη τη στήριξη τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.