Η διεύρυνση του ρόστερ, οι μεταγραφές αλλά και το... «mea culpa» του κόουτς

Δημήτρης Μπούζας04 Δεκεμβρίου 2022

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας σχόλιο για ένα μεγάλο – σχετικά – χρονικό διάστημα της διακοπής, ο κόσμος του ΠΑΟΚ περίμενε με αγωνία να δει τις εξαγγελθείσες κινήσεις της μεταγραφικής ενίσχυσης, με δεδομένη την αναγκαιότητα να γίνουν εγκαίρως, διαπιστώνει μία ανησυχητική ακινησία των καθ ύλην αρμοδίων.

Συγχρόνως όμως και μία περίεργη «συμπεριφορά» μέρους της φίλα προσκείμενης (με ότι σημαίνει αυτό) ενημέρωσης. Οι εκπρόσωποι της οποίας για άγνωστο λόγο, εξαφάνισαν από τα λεγόμενα και τα γραφόμενα τους, τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις όπως και τα ονόματα που διακινούσαν, περιοριζόμενοι στην δοξολογία μίας «διεύρυνσης» του ρόστερ, η οποία έγινε με την ενεργοποίηση «απαξιωμένων» παικτών.

Καλλιεργώντας κλίμα εφησυχασμού και υποστηρίζοντας σαφώς και όχι εμμέσως, ότι το υπάρχον διευρυμένο ρόστερ είναι πληρέστατο και ικανό να βγάλει την χρονιά, προβληματίζουν με την περίεργη τακτική του, βάζοντας σε υποψίες και προκαλώντας ερωτηματικά για το «που το πάνε». Κι αυτό μάλιστα, από τη στιγμή που είναι οι ίδιοι που συμφωνούσαν στα δύσκολα – όταν ο κόσμος ήταν εξοργισμένος – γιατί η ομάδα έδειχνε ότι με αυτό το ρόστερ δεν μπορούσε να έχει καμία ελπίδα.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από που ξεκινά και που τελειώνει αυτή η όντως μυστήρια αλλαγή των «σιτιζόμενων» και των άτυπων γραφείων Τύπου. Θα μείνουμε ωστόσο στις τελευταίες δηλώσεις του Ραζβάν μετά το δεύτερο φιλικό αγώνα, μέσα από τις οποίες μπορούμε νομίζω να οδηγηθούμε σε πιο σοβαρές εκτιμήσεις από αυτές που επιχειρούν να πλασάρουν κάποια «παπαγαλάκια».

Η απλή διεύρυνση του ρόστερ από μόνη της ασφαλώς λέει το απλό και αδιαπραγμάτευτο: ότι δηλαδή αυτό το έμψυχο υλικό υπήρχε. Προφανώς δεν έχουμε καμία διεύρυνση αλλά μάλλον κάτι άλλο: Διαφορετική «διαχείριση». Όμως οι αντοχές του μετρήθηκαν και εκτιμήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και αναμφίβολα τα συμπεράσματα ήταν όχι και τόσο αισιόδοξα. Κάτι που το αποδέχθηκαν και οι υπεύθυνοι μεταγραφικού σχεδιασμού, αλλά και της διοίκησης, οι οποίοι υποσχέθηκαν στον ήδη απογοητευμένο κόσμο, να προχωρήσουν σε τρεις τουλάχιστουν μεταγραφές από το πάνω ράφι. Κάποιοι βολεύτηκαν με τα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και τα αντίστοιχα δύο φιλικά της διακοπής. 

Οπως επίσης και από την εμφάνιση νεαρών ταλαντούχων, οι οποίοι βγήκαν στην επιφάνεια και πάλι από καραμπόλες. Τα περί διεύρυνσης λοιπόν, μπορούν να χαρακτηριστούν σαν ένα θετικό βήμα, όχι όμως και σαν η λύση του προβλήματος της ισχυροποίησης του ρόστερ, που το επιβάλλει και το υπογράφει με τα δυο της χέρια, η ποδοσφαιρική λογική.

Ο Ρουμάνος κόουτς στις τελευταίες δηλώσεις του επιχείρησε και έβαλε κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση. Το έκανε με τον δικό του τρόπο, αποφεύγοντας τις «νάρκες» οι οποίες ήταν διάσπαρτες μπροστά του από λάθη και απερισκεψίες και αντιποδοσφαιρικές συμπεριφορές. Ερμηνεύοντας σωστά αυτές τις δηλώσεις του, θέλεις απαντήσεις και εξηγήσεις για τα όσα περίεργα σε προβληματίζουν τόσο καιρό. Ο Ραζβάν υπήρξε αρκετές φορές στο παρελθόν αντιφατικός, αμφιλεγόμενος και δυσκολοερμήνευτος. 

Προχθές όμως υπήρξε ειλικρινής... και απολογητικός. Αυτό το τελευταίο εύκολα το διαπιστώνει κανείς με το να αποδέχεται και να χαρακτηρίζει φανταστικούς (!) ή πολύτιμους, παίκτες που ο ίδιος τους είχε παροπλίσει και καταστήσει μόνιμα παγκίτες. Αναφέρθηκε με θάρρος και σε ονόματα (Φελίπε Σοάρες και Ράφα Σοάρες). Το συγκεκριμένο «mea culpa» του Ραζβάν γίνεται αποδεκτό και αιτιολογεί κατά κάποιο τρόπο τη θεωρία περί διεύρυνσης. Οσο για την απάντηση του στην ερώτηση αν θα γίνουν μεταγραφές, μπορούμε να πούμε ότι το «αφού το θέλουν οι οπαδοί μας δεν θα τους χαλάσουμε το χατίρι» είναι ένας επιδέξιος επικοινωνιακός χειρισμός, ο οποίος ωστόσο οδηγεί ουσιαστικά στην καρδιά του προβλήματος. Στην αναγκαία δηλαδή ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ. Το αν θα γίνει μία προσθήκη ή δύο είναι θέμα χρόνου. Το ότι δεν έγιναν ακόμη, θα δοθούν ελπίζουμε κάποιες εξηγήσεις. Αυτά τα ολίγα, με τη δικαιολογημένη αγωνία του κόσμου αλλά και την περιέργεια του, να πληροφορηθεί τι κρύβει πίσω της αυτή η εκστρατεία των «σιτιζόμενων» του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, να υποβαθμίσουν ή να εξαφανίσουν τελείως την ανάγκη - με τα λεγόμενα τους και τα γραφόμενα τους - ποιοτικής ενίσχυσης της ομάδας.


ΥΓ1: Πως να μην ανησυχεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ όταν διαβάζει κάποιους που έγραφαν πριν από λίγο καιρό ότι ο Μαρτίνς είναι η ιδανική και μεγάλη κίνηση και σήμερα οι ίδιοι χωρίς ντροπή να λένε ότι αυτός ο παίκτης δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για λίγες ημέρες απόσταση από τη μια άποψη στην άλλη, του ίδιου ρεπόρτερ. Είναι ο ίδιος που είχε βγάλει σκάρτο και τον Φερνάντες, τον οποίο βέβαια υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες ο Αλμέιδα. 

ΥΓ2: Δεν ξέρουμε αν έφτασε με το καλό το συνεργείο του BBC στο λιμάνι, για να ασχοληθεί με το «πλοίο του βρυκόλακα». Ελπίζουμε να έτυχε καλής υποδοχής για να του παρασχεθούν συνδρομές, ώστε να απολαύσουμε το διαρκείας τεσσάρων ωρών προγραμματισμένο «αφιέρωμα».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.