Ο Μπότο, ο Μουργκ και το πλάνο για τις μεταγραφές

Κώστας Πετρωτός03 Δεκεμβρίου 2022

Στο γήπεδο «Στέλιος Κυριακίδης», για να δει το παιχνίδι ανάμεσα στην Πάφο και τον Ολυμπιακό, βρέθηκε σήμερα ο Ζοσέ Μπότο. Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ήταν προσκεκλημένος του Ροδόλφο Βαζ, επικεφαλής σκάουτινγκ της Πάφου, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην Μπενφίκα.

Κατά την παρουσία του εκεί, ίσως και να τέθηκε και θέμα Μουργκ που απασχόλησε την Πάφο και το καλοκαίρι, χωρίς αυτό να είναι ο λόγος που έστειλε τον Μπότο στην κυπριακή πόλη.

Η περίπτωση του Αυστριακού μας δίνει και μία από τις βασικές «υποχρεώσεις» του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: να αποσυμφορήσει το ρόστερ. Η άλλη και βασικότερη είναι να προετοιμάσει το έδαφος για κινήσεις ενίσχυσης.

Πρόκειται για το πλάνο για το οποίο μίλησε ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του μετά το ματς με την ΑΕΛ. Στο πλάνο αυτό εντάσσεται η περίπτωση του Φάμπιο Μαρτίνς και ίσως και κάποιου παίκτη που μπορεί να έρθει στην ομάδα με δανεισμό.  Για τον 29χρονο μεσοεπιθετικό, οι φρέσκες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει συνεχίζει να κάνει προσεκτικά βήματα και άρα υπομονή για την τελική κρούση.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της «Μ», υπάρχουν (κυρίως πρώην) ομάδες του που ενδιαφέρονται και, όπως έχουμε γράψει, ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες πλειστηριασμού.

Θα αφήσει τον χρόνο να κυλήσει υπέρ του και ο Μπότο εκτιμά ότι ο Δικέφαλος έχει τα επιχειρήματα για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του.

Παράλληλα, έχει στην ατζέντα του ονόματα παικτών, υποψήφιων για δανεισμό, αλλά καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν βιάζεται να προχωρήσει σε συμφωνίες. Όλες περιμένουν να τελειώσει το Μουντιάλ για να δούνε τα δεδομένα στην αγορά. Κατά συνέπεια, ο ΠΑΟΚ πιθανόν θα περιμένει να ανοίξει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και μετά να αναπτύξει κινητικότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.