Αθλητικός δικαστής στη Θεσσαλονίκη - Ορφανός: «Εγώ νομοθέτησα, αλλά δεν άντεξαν οι άλλοι Υφυπουργοί Αθλητισμού»

Metrosport Team02 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Ένας από τους πλέον επιτυχημένους υφυπουργούς στον χώρο του αθλητισμού, κατέθεσε την άποψή του για την προοπτική να εγκατασταθεί εδώ στη Θεσσαλονίκη, ένας αθλητικός δικαστής.

Άλλωστε ο Γιώργος Ορφανός είχε νομοθετήσει την παρουσία ενός αθλητικού δικαστή, κατά την διάρκεια της θητείας του. Στις δηλώσεις του, ο κ. Ορφανός υποστήριξε τα εξής: «Είχε λειτουργήσει εξαιρετικά το 2006 η παρουσία του αθλητικού δικαστή με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Και είχαμε νομοθετήσει σχετικά για όσους το θυμούνται. Τότε, είχαμε κάνει το εξής. Επειδή δεν υπήρχε αρχείο για να δημιουργεί νομολογία, όλες οι αποφάσεις της Θεσσαλονίκης λειτουργούσαν σαν καθοδήγηση. Όσες διαμάχες, αθλητικής φύσεως, είχαν έδρα από τη Θεσσαλία και στην Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, οι δίκες γίνονταν στη Θεσσαλονίκη και αυτή η επιλογή είχε μία εξαιρετική επιτυχία. Δυστυχώς δεν άντεξαν οι υπόλοιποι υφυπουργοί αθλητισμού που με διαδέχθηκαν, και δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την έδρα του αθλητικού δικαστή στη Θεσσαλονίκη.

Θυμάμαι πολύ καλά, πως τότε, το 2006, είχε αντιρρήσεις η ομοσπονδία για την παρουσία ενός αθλητικού δικαστή στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορούσαν προφανώς να το ελέγξουν το σύστημα τότε, δεν τους άρεσε αυτή η προοπτική. Σε ανάλογες περιπτώσεις, εκείνη η κίνηση, ήταν έξω από την όποια προσπάθεια γινόταν για να υπάρχει έλεγχος στην λειτουργία του ποδοσφαίρου».




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.