Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Τόσο μεγάλος! Στην πρώτη παγκόσμια ενδεκάδα!

Δημήτρης Μπούζας01 Δεκεμβρίου 2022

Διαβάζω στην «Metrosport»:«Εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του ο Αντρίγια Ζιβκοβιτς στο Μουντιάλ του Κατάρ, δείχνει την πραγματική του ποιότητα, αποδεικνύει πως δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης, αλλά είναι Παγκόσμιος Ζίβκοβιτς, όπως είχε γράψει η Metrosport τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Αντρίγια στην αναμέτρηση εναντίον του Καμερούν, μοίρασε δύο ασίστ, αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του, έδειξε πως μπορεί να αποδώσει σε μία θέση, στην οποία δεν είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε να αποδίδει. Παίζει με άνεση σε όλη την δεξιά πλευρά, σε διάταξη 3-5-2, είναι απροσπέλαστος και δίνει την δυνατότητα στους συμπαίκτες του να σκοράρουν. Το μόνο που απομένει να κάνει, είναι να βάλει γκολ. Παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση, δεν έμεινε ικανοποιημένος από το ισόπαλό αποτέλεσμα της Σερβίας με το Καμερούν. Και πως να είναι άλλωστε; Πάντως η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή».

Στη συνέχεια ακούω στο «Metropolis 95,5», πως ο Αντρίγια επελέγη στην καλύτερη ενδεκάδα της πρώτης εβδομάδας των αγώνων του Μουντιάλ. Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και παγκοσμίου κύρους, αναφερόμενα με θαυμασμό και σεβασμό στην παρουσία του και στις επιδόσεις του, τον κατατάσσουν μέσα στους κορυφαίους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό, είναι το δημοσίευμα της «Daily Mail», που αναφέρει τα εξής: «Διεθνή μέσα ενημέρωσης, που έχουν πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα, αποθέωσαν τον άσο του ΠΑΟΚ. Αναγνώρισαν την προσφορά του και στις αναφορές τους, τον κατατάσουν ως έναν από τους καλύτερους παίκτες του Μουντιάλ. 

Μάλιστα στην DailyMail ανέφεραν μεταξύ των άλλων: «Σε ένα «τρελό» παιχνίδι ανάμεσα στο Καμερούν και την Σερβία, η παρέα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς προηγήθηκε με σκορ 1-3 με δύο ασίστ του άσου του ΠΑΟΚ, αλλά ισοφαρίστηκε σε 3-3 και κατέκτησε μόνο ένα πόντο. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου, αφήνοντας στην βαθμολογία της DailyMail πίσω του ακόμη και παίκτες όπως ο Τάντιτς και ο Μίτροβιτς. Πιο συγκεκριμένα, ο Ζίβκοβιτς ήταν ο μοναδικός που πήρε οκτώ (ως βαθμό) στον σχετικό πίνακα βαθμολόγησης, ενώ στο σχόλιο που τον συνόδευσε αναφέρονται τα εξής: «Τι ημέρα αλήθεια για τον Ζίβκοβιτς. Ήταν εξαιρετικός στην κατοχή της μπάλας, προκαλούσε συνεχές χάος από την δεξιά πλευρά και συνεργάστηκε καλά με τους συμπαίκτες του».

Ξεσήκωσα και δανείστηκα τους ύμνους για έναν παίκτη του ΠΑΟΚ που αμφισβητήθηκε...«ουκ ολίγες φορές» από συγκεκριμένους φωστήρες και μυαλοπώλες του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ. Πολλοί από αυτούς, σου έδιναν την εντύπωση με τα γραφόμενα και τα λεγόμενα τους, ότι αυτός ο ξεχωριστός παίκτης, στην δική τους εκτίμηση, ήταν μια δεύτερη επιλογή μετά από τον «τίμιο» (όπως τον χαρακτήριζαν) Μουργκ! Συγκρίσεις και συμπεριφορές από άμπαλους, που το μόνο που έχουν σαν βάση και σκεπτικό είναι οι παντός είδους εξυπηρετήσεις. Μεγάλος λοιπόν και θαυμαστά τα έργα του, ο Αντρίγια. Δικαιολογημένα περήφανοι οι ΠΑΟΚτσήδες για τον παίκτη τους. Ελπίζουν και εύχονται να προκριθεί η Σερβία, για να τους δοθεί η ευκαιρία να τον καμαρώσουν και να τον απολαύσουν περισσότερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.