Τα ορφανά σκάνδαλα έχουν πάντα χρώμα

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Τα ορφανά σκάνδαλα έχουν πάντα χρώμα και είναι ερυθρόλευκο. Στην Ελλάδα αυτό αποτελεί μια συστοιχία παρατυπιών και παρανομιών που τείνει να γίνει συνήθεια. Να απορροφηθεί από την «σφουγγαροποιημένη» συνείδηση των Ελλήνων δικαστών -εισαγγελέων και λοιπών αρμοδίων ως μια επαναλαμβανόμενη τακτική, αποδεκτή προς ωφέλεια του πλήθους της ομάδας του Ολυμπιακού που είναι αρκετό. 


Εν είδη λαϊκής μασονίας έχει δημιουργηθεί ένα πολύπλευρο μέτωπο, το οποίο απαρτίζεται από άτομα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους , από κοινωνικής οικονομικής και πολιτικής άποψης. Έχουν ως κοινή συνισταμένη το συμφέρον τους που ικανοποιείται πλήρως κάτω από τη σκέπη του Ολυμπιακού. Προφανώς επιθυμούν να έχουν θέση μέσα σε αυτό το οικοδόμημα, να βοηθούν στην στήριξη και την επέκτασή του και ως συνέπεια να απολαμβάνουν τις ακούσιες ή εκούσιες επιβραβεύσεις που προέρχονται μέσα από τον ίδιο τον σύλλογο. 

Μπορεί να πέρασαν 5-6 μέρες από τότε που βγήκε η συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζιου που εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 39 ετών αλλά δεν είδαμε τίποτε να κινείται από πλευρά δικαιοσύνης αλλά και από τους εμπλεκόμενους. Ο ποδοσφαιριστής από αφέλεια, από αίσθηση του ακαταδίωκτου έκανε δηλώσεις οι οποίες καταδεικνύουν το πως λειτουργούσε και προφανώς πως λειτουργεία ακόμη το Ελληνικό ποδόσφαιρο αφού το αφεντικό του Ολυμπιακού δεν έχει αλλάξει. Και όταν δεν αλλάζει το αφεντικό δεν αλλάζουν οι πολιτικές, οι συνήθειες αλλά και οι τρόποι επιβολής.

Τι είπε εν ολίγοις ο Βαγγέλης Μάντζιος : Τον Ιανουάριο του 2013, επιστρέφει στην Ελλάδα και ψάχνει για ομάδα μετά από ένα πέρασμα στο Αζερμπαϊτζάν και την Μπακού. Ο Σάββας Θεοδωρίδης και ο Νίκος Αναστόπουλος (ο οποίος τότε είναι προπονητής του Ατρόμητου) κανονίζουν συνάντηση στο γραφείο του Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε ο παίκτης να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Εδώ πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Αναστόπουλος που ήταν προπονητής στον Ατρόμητο γιατί ενεπλάκη σε μεταγραφικό ραντεβού μιας άλλης ομάδας, όπως ο Ολυμπιακός!!

Δεν υπογράφει στον Ολυμπιακό γιατί έχει να παίξει καιρό μπάλα και του λένε να παίξει 1 χρόνο στον Ατρόμητο για να έρθει αργότερα. Ήδη ο παίκτης έχει το μυαλό του ότι στην ουσία είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Στον Ατρόμητο όμως σημειώνεται ένα περιστατικό όπου ο πρόεδρος Σπανός κατηγόρησε τους παίκτες και τον Μάντζιο ότι είχαν μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με τον Άρη προκειμένου να σωθεί ο τελευταίος. Αντιδρά ο Μάντζιος και τιμωρείται. Ο Κυρ. Σάββας του λέει να ‘ρθει να υπογράψει και υπογράφει 2 χρόνια στον Ολυμπιακό (σύμφωνα με την συνέντευξη). Ωστόσο δεν τον καλούν στην προετοιμασία και ο κυρ Σάββας και πάλι του λέει να πάει ένα χρόνο στον Άρη (φοβερή σύμπτωση) ή στον Εργοτέλη αλλά ο Μάντζιος που θέλει να είναι κοντά στην Αθήνα καταλήγει στον Λεβαδειακό.

Τι διάβασε κανένας από τους εν ζωή εμπλεκόμενους αυτή την συνέντευξη;. Την διάβασαν εκεί στον ΠΑΟΚ; Την διάβασαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού; Πως ένας παίκτης υπογράφει εν κρυπτώ και γίνεται «Απόστολος» του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού στο να μοιράσει τα ερυθρόλευκα πιστεύω με κατά συνθήκη ποδοσφαιρικές αποδόσεις σε άλλες ομάδες. Δεν υπάρχει κάποιος έστω ανώνυμος να κάνει μια καταγγελία;. Κανείς! Βλέπετε ότι έχει να κάνει με την Αθήνα και το παρασκήνιό της είναι με την δική μας ανοχή αλλά και την αδυναμίας μας, ανέγγιχτο και απροσπέλαστο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.