«Ντέλιας», Ράφα και Φιλίπε δείχνουν τι έρχεται για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός29 Νοεμβρίου 2022

Ήταν χρήσιμο το χθεσινό τεστ του ΠΑΟΚ με την ισραηλινή Ασντοντ. Όχι μόνο γιατί οι παίκτες του Δικεφάλου μπήκαν και πάλι σε δράση, αλλά και γιατί επιβεβαιώθηκαν και ορισμένα συμπεράσματα που είχαμε βγάλει από τα τελευταία ματς πριν την διακοπή και ακόμη έχουμε τον προβληματισμό μην πρόκειται για κάτι συγκυριακό.

 Ο ΠΑΟΚ έχει εμπλουτίσει το επιθετικό παιχνίδι του με νέα στοιχεία από την ώρα που ενεργοποιήθηκαν παίκτες όπως ο Κωνσταντέλιας, ο Ράφα κι ο Φιλίπε Σοάρες. Ο Βολιώτης χθες μπήκε αλλαγή και πέτυχε ένα γκολ που δείχνει ότι διαθέτει και στοιχεία εκτελεστή.

Προφανώς δεν θα τον κρίνουμε από ένα φιλικό παιχνίδι με τους Ισραηλινούς, αλλά ο τρόπος που εκτέλεσε τον τερματοφύλακα στην φάση του 4-1 μας στέλνει το μήνυμα ότι το ρεπερτόριο του είναι πλούσιο και ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλη του την έκταση. Το γκολ το ήθελε, το ζήτησε και το πέτυχε και θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη αυτοπεποίθησής του και αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ο Ράφα, από την άλλη πλευρά, μοίρασε και πάλι ασίστ, στον Μπράντον αυτή την φορά (κι αυτός χρειαζόταν το γκολ) και έδειξε ότι με το γλυκό αριστερό πόδι του μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες σε τελικές πάσες στον ΠΑΟΚ. Κι αυτός πλέον έχει βρει ρυθμό, μοιάζει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως και το πόσο ωραία νιώθει το αντιληφθήκαμε και από την συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Metrosport» πριν λίγες μέρες.

Χαφ τύπου Φιλίπε έλειπε πολύ από τον ΠΑΟΚ


Θα ήθελα να σταθώ, όμως, λίγο παραπάνω στην περίπτωση του Φιλίπε Σοάρες. Ο Πορτογάλος σημείωσε ένα ακόμη γκολ ως μποξ του μποξ μέσος, συνδυάστηκε με τον Ρικάρντο και πάτησε περιοχή και επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι μάλλον και το μεγαλύτερο ατού του: ότι μπαίνει πολύ συχνά στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και βρίσκεται σε θέση βολής. Ο Ντάντας που είναι ένας παίκτης με διαφορετικά κάπως χαρακτηριστικά δεν φαίνεται να διαθέτει την ικανότητα αυτή σε τόσο αναπτυγμένο βαθμό και γι’ αυτό άλλωστε φαίνεται και η διαφορά στα τελευταία παιχνίδια. Όπως λέει το περιβάλλον γύρω από τον Λουτσέσκου, χρειάστηκε χρόνο για να εγκλιματιστεί ο νεαρός Πορτογάλος και να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ κι αυτό εξηγεί γιατί βλέπουμε ένα άλλον Φιλίπε στα τελευταία ματς, κάτι που εξηγεί και γιατί ο Μπότο εισηγήθηκε ο ΠΑΟΚ να δώσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει να ανεβάζει στροφές, να βελτιώνεται καθημερινά γιατί είναι και νεαρός και να βάζει στοιχεία στο παιχνίδι του που θα τον κάνουν να γίνει ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Το χθεσινό τελείωμα στην φάση του γκολ είναι ένα από αυτά.

Πολύ θετική ήταν, εξάλλου, η παρουσία του Αντρέ Ρικάρντο. Κι ο νεαρός Πορτογάλος που σε επίσημα ματς συμμετέχει μόνο στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ β ως τώρα, έδειξε ότι είναι ένας ενδιαφέρον παίκτη που μπορεί να ξεκλειδώνει με τις πάσες και τις ατομικές ενέργειές του τις αντίπαλες άμυνες. Στην Τούμπα έχουν λόγο να τον περιμένουν να ωριμάσει για την πρώτη ομάδα, αφού στέλνει συνεχώς θετικά μηνύματα.

Αν έρθει και ο Μαρτίνς

Τέλος, δεν πρέπει να περάσουμε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Λουτσέσκου ότι πλέον υπολογίζει σε περισσότερους παίκτες. Ήθελε και ο Ρουμάνος τεχνικός τον χρόνο του να μάθει τους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ που πλέον έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο πνεύμα των απαιτήσεων που έχει από εκείνους.

Η δουλειά θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την χημεία της ομάδας και αν μπορούσε ο 53χρονος τεχνικός να έχει μαζί του από τώρα και τον Φάμπιο Μαρτίνς για να δουλέψει με την υπόλοιπη ομάδα, πριν μπαίναμε στο νέο έτος, θα ήταν το ιδανικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.