H «πληγή» με τον Μαντσίνι και η πιθανότητα ενός καλού συμβιβασμού

Βασίλης Μάστορας29 Νοεμβρίου 2022

Το λένε έμπειροι νομικοί ότι «το καλύτερο αποτέλεσμα δίκης είναι ο συμβιβασμός». Με δεδομένο ότι οι περισσότερες υποθέσεις είναι μαχητές, οι νομικοί προτείνουν στους αντίδικους να «κλείνουν τις κλείνουν».

Δικαστική αντιδικία δεν υπάρχει μεταξύ του Μαντσίνι και της ΠΑΕ Αρης, από τη στιγμή που οι «κίτρινοι» πρόλαβαν την κατάθεση προσφυγής από τον Αργεντινό, καταβάλλοντας του στο παραπέντε τα οφειλόμενα. Και μετά έκαναν «σημαία» το ότι δεν του χρωστούνε ούτε σεντς, χωρίς να λένε όλη την αλήθεια. Αυτή όμως δεν είναι η ουσία του πράγματος, καθώς πλέον μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει «αντιδικία» σε ηθικό επίπεδο.

Ο Μαντσίνι είναι ένα ποδοσφαιρικό, άρα και οικονομικό, κεφάλαιο για την ΠΑΕ Αρης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι διοικητικές πρακτικές του τύπου «θα σου κρεμάσω το δελτίο ή θα σε ταλαιπωρήσω», δεν έχουν καμία λογική. Ο Αρης θα πρέπει να βάλει τα πράγματα στη ζυγαριά και να αποφασίσει με ρεαλισμό για το μέλλον του Μαντσίνι. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν θέλει τις υπηρεσίες του ποδοσφαιριστή; Και αυτή θα πρέπει να είναι η βάση για οποιαδήποτε απόφαση θα πάρει. Αν τον θέλει και πιστεύει ότι ενέχει ρίσκο η αντικατάσταση του, θα πρέπει να κάνει και την ανάλογη διαχείριση του θέματος. Ο Μαντσίνι έκανε μία ανάρτηση η οποία ήταν αποτέλεσμα του ότι αισθάνθηκε ότι με τον αποκλεισμό του από την αποστολή των Ιωαννίνων θίγεται η επαγγελματική του αξιοπρέπεια. Ή γιατί την θεώρησε άδικη. 

Η ΠΑΕ προκειμένου να μην χάσει γήπεδο στη μάχη των εντυπώσεων ανταπάντησε. Οσοι διάβασαν τις δύο ανακοινώσεις εύκολα αντιλήφθηκαν το ποιος είχε δίκαιο. Το ταξίδι του Αργεντινού στην πατρίδα του «πάγωσε» το θέμα, το οποίο όμως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ζητά τη λύση του και σε κάτι τέτοια θέματα οι εγωισμοί δεν είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι. Αν ο Αρης, με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή, θέλει τον Μαντσίνι μπορεί με έξυπνους χειρισμούς, να γεφυρώσει το χάσμα και να συνεχίσει να έχει τον ποδοσφαιριστή στο ρόστερ. Σε αντίθετη περίπτωση λογικό είναι να του βάλει πωλητήριο, ώστε να καλύψει και ένα μεγάλο μέρος από το φετινό μπάτζετ.

 Η τιμή του Αργεντινού είναι πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και απ’ ότι φαίνεται ο Ολυμπιακός έχει τη διάθεση να πληρώσει το τίμημα. Σύμφωνος σε μία τέτοια μεταγραφή, λογικά θα είναι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Η πώληση του Μαντσίνι φαντάζει η εύκολη εξέλιξη σ’ αυτή την ιστορία. Το δύσκολο είναι ο Αρης, αν συνεχίζει να θέλει τις υπηρεσίες του παίκτη, να γεφυρώσει το χάσμα και να εκτιμήσει αν ο Μαντσίνι στην περίπτωση που παραμείνει θα έχει τον ίδιο ψυχισμό που είχε πριν από την αντιπαράθεση. Γιατί ένας «ξενερωμένος» ποδοσφαιριστής, όσο μεγάλο ταλέντο κι αν έχει δύσκολα να το καταθέσει στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.