Ο καλύτερος γύρος της 5ετίας για τον Άρη

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2022

Η συγκέντρωση περισσότερων βαθμών συγκριτικά με τον πρώτο γύρο είναι η αυτονόητη ανάγκη που έχει ο Άρης για να νιώσει εξασφαλισμένος πριν την τελική φάση του Πρωταθλήματος, παράλληλα όμως είναι απαραίτητο να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει την επίδοση των 29 βαθμών που είχε στον πρώτο γύρο του προπέρσινου Πρωταθλήματος.



Σ’ εκείνον τον πρώτο γύρο οι «κίτρινοι» μέτρησαν εννιά νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, γεγονός το οποίο συνέβαλε στο να βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Με τη συγκέντρωση μόλις 21 βαθμών στον πρώτο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος και βρισκόμενοι στην 6η θέση, είναι προφανές ότι θα πρέπει να πετύχουν πολλά περισσότερα πράγματα στον δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος.

Ενδεχομένως, ένα γύρο (σε συγκέντρωση βαθμών) αντίστοιχο των 29 βαθμών που είχαν μαζέψει προ διετίας. Ρίχνοντας μια ματιά στην προηγούμενη τετραετία, ο δεύτερος γύρος θεωρείται καλύτερος για τον Άρη. Τη σεζόν 2018-19 μάζεψε τους 27 από τους συνολικά 49 βαθμούς τους στον δεύτερο γύρο όπως και τους 18 από τους 34 στην αμέσως επόμενη χρονιά.

Πέρυσι, ο απολογισμός των δύο νικών και της μίας ισοπαλίας στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές «έσωσαν» την παρτίδα. Κρίνοντας πάνω από τις ισορροπίες που δημιουργήθηκαν στο ελληνικό Πρωτάθλημα, είναι ευνόητο ότι μια επίδοση αντίστοιχη της τελευταίας διετίας (22 βαθμοί) ενδεχομένως να μην είναι αρκετή και πέραν του ότι θα θέσει σε κίνδυνο τον στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου θα μεγαλώσει την ψαλίδα με την πρώτη τετράδα του Πρωταθλήματος.
Στον δεύτερο γύρο, οι «κίτρινοι» θα δώσουν τα τρία από τα τέσσερα ντέρμπι μακριά από το «Κλ. Βικελίδης» καθώς θα αντιμετωπίσουν εκτός τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και στη Θεσσαλονίκη τον Παναθηναϊκό. Θα φιλοξενήσουν επίσης τους Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο αλλά και τον Βόλο, ομάδες δηλαδή οι οποίες έχουν οριοθετήσει ως στόχο τη συμμετοχή στα Playoffs του Πρωταθλήματος, καθώς επίσης και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αντιθέτως τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι κόντρα σε Λεβαδειακό, Ιωνικό, ΟΦΗ και Λαμία. Εκτίμηση για το επίπεδο δυσκολίας του προγράμματος δεν μπορεί να γίνει υπό την έννοια ότι καμία από αυτές δεν επιβεβαιώθηκε μέσα από το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας που είχε η ομάδα του Άλαν Πάρντιου στον πρώτο γύρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.