Ο «δύσκολος» φάκελος των αποδεσμεύσεων για τον Άρη

Metrosport Team26 Νοεμβρίου 2022

Η παραδοχή των λαθών αναδεικνύεται μέσα από τις πράξεις και υπό αυτό το πρίσμα είναι φανερό ότι στον Αρη έχουν μετανιώσει για επιλογές που έγιναν πριν από μερικούς μήνες καθώς έχουν «συμπληρώσει» τη λίστα των παικτών που θέλουν να αποδεσμεύσουν σε μια ομολογουμένως δύσκολη υπόθεση.

Η αποδέσμευση ενός ποδοσφαιριστή συνιστά περίπλοκη υπόθεση γιατί δεν εξαρτάται μόνο από τις διαθέσεις μιας ομάδας αλλά και από τη «ζήτηση» που έχει ένας αθλητής στην αγορά. Για παράδειγμα, οι «κίτρινοι» θέλουν να γλιτώσουν από το διετές συμβόλαιο του Πάπε Σέικ Ντιόπ το οποίο ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ αλλά με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε ο Σενεγαλέζος προφανώς δεν έχει εισπράξει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί σημείο τομής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

 Ο 25χρονος συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις αλλά με την επιστροφή του συνόλου των παικτών ο ρόλος του θα περιοριστεί και δεν θα συμμετέχει στις ασκήσεις τακτικής καθώς δεν είναι στο πλάνο του Αλαν Πάρντιου. Δηλαδή θα ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα με τον Ιζέτ Χαΐροβιτς. Η περίπτωση του τελευταίου στοιχειοθετεί το τέλειο παράδειγμα επί της δυσκολίας που έχουν οι αποδεσμεύσεις. Εναν χρόνο τώρα ο Αρης προσπαθεί να τον αποδεσμεύσει αλλά ο Βόσνιος κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του γιατί δεν έλαβε ουσιαστική πρόταση. Και οι ετήσιες απολαβές του ανέρχονται (περίπου) στα 300.000 ευρώ!

Πριν από δύο εβδομάδες η «Μ» έγραψε ότι στο πλάνο των αποδεσμεύσεων είναι και ο Χουάν Ιτούρμπε. Επί τούτου έχει ενημερωθεί ο ατζέντης του Παραγουανού και μάλιστα του ζητήθηκε να βρει ομάδα για τον πελάτη του. Στην πράξη διαπιστώνεται ότι είναι δύσκολο να βρει συμβόλαιο 600.000 ευρώ (αυτό το ποσό προβλέπει η σύμβασή του με τους «κίτρινους»). Πέραν της ανωμαλίας που διαπιστώνεται στον θεμελιώδη οικονομικό κανόνα «προσφοράς και της ζήτησης», ο Ιτούρμπε καταλαμβάνει και θέση ξένου. Ωστόσο, αν παραμείνει στην ομάδα και δεν αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του, δεν αποκλείεται να χάσει θέση ακόμη και στην αποστολή!

Πρόσφατα ο Αρης επιβεβαίωσε ότι θα μπει σε διαδικασία συζητήσεων και με τον Σέικ Ντουκουρέ. Η υπόθεση του Ιβοριανού μέσου είναι ευκολότερη γιατί το ποσό είναι μικρό, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η περίπτωση του 30χρονου μέσου θα επανεξεταστεί, ειδικά στο ενδεχόμενο απόκτησης του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Ντουκουρέ ενδέχεται να παραμείνει στην ομάδα ως 4ος αμυντικός χαφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.