Ο Χατζισαφί τάχθηκε υπέρ του ιρανικού λαού και το BBC τον αποθέωσε

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2022

Ιδιαίτερα τιμητικά ήταν τα σχόλια που απέσπασε ο Εχσάν Χατζισαφί για τις δηλώσεις που έκανε στις οποίες μίλησε για τις δυσκολίες που περνά ο ιρανικός λαός, υποσχόμενος πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα καταβάλουν τα μέγιστα για να χαρίσουν στους συμπατριώτες τους ένα καλό αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Πρέπει να αποδεχθούμε πως η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι καλή και πως ο λαός μας δεν είναι χαρούμενος. Βρισκόμαστε εδώ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνουμε η φωνή του ή δεν πρέπει να τον σεβαστούμε. Όσα έχουμε είναι απ' αυτούς. Πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να αγωνιστούμε καλά και να χαρίσουμε στον γενναίο Ιρανικό λαό ένα καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει, να γίνουν αυτά για τα οποία ελπίζουν οι άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 32χρονος αμυντικός της Ένωσης.

Το BBC παρουσίασε τις δηλώσεις του Χατζισαφί και η αρθογράφος Σάιμα Καλίλ έγραψε σχετικά:«Αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά. Όχι τόσο εξαιτίας όσων είπε, αλλά κυρίως εξαιτίας του ποιός τα είπε και πού τα είπε. Δεν είναι σύνηθες για έναν σημαντικό παίκτη να μιλά για οτιδήποτε πολιτικό σε ένα τουρνουά όπως αυτό. Αλλά το να δείχνει ότι τάσσεται στο πλευρό των Ιρανών διαδηλωτών και να αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι στο Ιράν είναι δυσαρεστημένοι είναι σημαντικό. Θυμηθείτε, κάνει αυτά τα σχόλια στο Κατάρ, οικοδεσπότη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βασικό σύμμαχο του Ιράν.

Τις τελευταίες μέρες, έχω γνωρίσει αρκετές Ιρανές εδώ στη Ντόχα. Κάποιες ήταν άνετες να μιλήσουν ανοιχτά και με οργή ενάντια σε όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, άλλες ήταν πιο επιφυλακτικές. Ολες είπαν ότι δεν θα υποστήριζαν την ιρανική ομάδα επειδή τη συνδέουν με την ιρανική κυβέρνηση.

Αυτό που είπε ο Χατζισαφί σήμερα θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την αντίληψη. Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για εκείνον στο Ιράν, ίσως μπορεί να ισχυριστεί ότι εξέφραζε συμπάθεια στους αστυνομικούς και όχι στους διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους. Άλλωστε πρόκειται για μια χώρα όπου οι αρχές έχουν καταστείλει βίαια πολλούς από αυτούς που μιλούν ενάντια στην καταπίεση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.