Φρίκη, αηδία και εμετός στη Λειβαδιά

Δημήτρης Μπούζας12 Νοεμβρίου 2022

Νομίζω πως δύσκολα θα ξεχάσουν οι άτυχοι – στην κυριολεξία – που θέλησαν να δουν το παιχνίδι Λεβαδειακού – Ολυμπιακού τα όσα του επιφύλαξε η άθλια κομπανία των «επιστημόνων» που τόσο απλόχερα και γενναιόδωρα φιλοξενήθηκαν από το «αδελφό» σωματείο. Οι παράγοντες του οποίου ανέχθηκαν ότι ελεεινό, τοξικό και χωλεριασμένο κουβαλάνε, θαρρείς και είναι ιερές παρακαταθήκες και αδιαπραγμάτευτες οπαδικές παραδόσεις μιας ομάδας που οι παράγοντες της με απύθμενο θράσος ευαγγελίζονται και εξαγγέλουν την εξυγίανση του χώρου, όπως την πλασάρουν από τον πανίσχυρο μιντιακό τους στόλο. 

Οι άτυχοι λοιπόν δεν θα ξεχάσουν ποτέ το τεράστιο πανό με το ανατριχιαστικό του σύνθημα, ούτε και τις ιαχές των Τσουκαλάδων με τη λυσσαλέα εχθροπάθεια και το αλόγιστο αιμοβόρο μίσος που εξέπεμπαν. Εικόνα – φρίκης. Πανό και ιαχές που δεν ενόχλησαν κανέναν από τους έχοντες την ευθύνη να την αποτρέψουν ή να την σβήσουν άμεσα. Ένοχοι μέχρι τα μπούνια οι οικοδεσπότες που άφησαν ελεύθερα αυτά τα θρασίμια να αποπατούν επί ιερών και οσίων και σχετική η ενοχή του Σαλονικιού – δυστυχώς – διαιτητή που θα έπρεπε να έχει δει με την είσοδο του στο γήπεδο αυτό το τερατώδες εξάμβλωμα με το φονικό σύνθημα που κάλυπτε σχεδόν το μισό γήπεδο (πάνω από 25 μέτρα). Άργησε χαρακτηριστικά δείχνοντας πόσο υπολογίζει την ομάδα, η οποία βέβαια τον τιμά πάντοτε, με το να τον προτιμά σε όλες τις δύσκολες αποστολές της. 

Φονικό και απλησίαστα απάνθρωπο ήταν ένα μεγάλο σοκ και για τους θεατές του αγώνα, αλλά και για τους τηλεθεατές σε πανελλήνιο επίπεδο. Να σκεφτεί κανείς ότι αφορούσε τον πρόεδρο της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδιας, τίτλο που δεν σεβάστηκαν, ούτε τόλμησαν να προστατεύσουν οι γηπεδούχοι και προφανώς όλοι όσοι είχαν χρέος να το κάνουν. Με δυο λόγια τα ερυθρόλευκα βοθρολύμματα μόλυναν τα πάντα. Θα έλεγε κανείς μετά τα όσα κυκλοφόρησαν για την «επανάσταση» που έγινε μετά το ντέρμπι, με κυριότερο την αποκάλυψη πως η οργή του μεγάλου αφεντικού υπήρξε γιατί έχασε έναν μεγάλο διαγωνισμό που αφορούσε... τα σκουπίδια, ότι τους δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουν οι επιτελείς του λιμανιού πως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται επειδή θεωρούν ότι είναι ειδικοί για την αποκομιδή τους. Θα είχαν ως εκ τούτου άφθονη δουλειά γιατί τα σκουπίδια και τα περιττώματα που αφήνουν πίσω τους, είναι φορές που δεν αρκεί ούτε η επιστράτευση όλων των απορρηματοφόρων της χώρας. Τελεία και παύλα και μέχρις εδώ για το τι συνέβη στη Λειβαδιά του συμπαθέστατου Κομπότη.

Η αγωνιστική έκλεισε με ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στην Νίκαια απέναντι σε μια ομάδα η οποία πρόσφατα «άλλαξε στρατόπεδο». Για τους γνώστες του χώρου αλλά και για τους υπόλοιπους όσους δεν γνωρίζουν ο χθεσινός αντίπαλος του ΠΑΟΚ πέρασε με την σειρά του στην απέναντι όχθη. Είχε μάλιστα σημαντική μεταγραφική ενίσχυση από το λιμάνι με 4 παίκτες, (δύο νυν και δύο πρώην). Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα παράπονο από τον ΠΑΟΚ για την ατμόσφαιρα που επικράτησε και για τον τρόπο με τον οποίο κύλησε το παιχνίδι. Οι νικητές ήταν εξαιρετικοί. Με δυο κουβέντες θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την εμφάνιση τους πολύ καλή. Οπως επίσης σημαντικότατο και το τρίβαθμο. Η απόδοση των περισσότερων παικών ικανοποίησε. Μερικοί εξ αυτών μάλιστα εντυπωσίασαν. 

Ο Κοτάρσκι σε καλό επίπεδο. Αποδεκτός επιθετικά αλλά ευάλωτος αμυντικά ο Σάστρε. Μια ακόμη μεστή εμφάνιση από τον Ινγκασον. Ο Ράφα Σοάρες τα πήγε πολύ καλά. Βοήθησε ο Νάσμπεργκ. Φιλότιμος και αγωνιστικός ο Σβαμπ. Μέσα στους κορυφαίους ο Αουγκούστο. Ο Ολιβέιρα συνεχίζει να κινείται σταθερά στην προσπάθεια του να βρει τον ποιοτικότατο εαυτό του. Και χθες απέδειξε με την εν γένει απόδοση του και το υπέροχο γκολ που πέτυχε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Εξέπληξε με το πάθος και το ταλέντο του ο Κωσταντέλιας, ο οποίος θα μπορούσε και κατά την προσωπική μας άποψη να χαρακτηριστεί και MVP. Ο Ζίβκοβιτς ξεπερνάει τα προβλήματα των αλεπάλληλων τραυματισμών του και δείχνει σχεδόν ότι είναι έτοιμος να επαναεμφανιστεί σαν μια κεφαλαιώδους σημασίας μονάδα. 

Πολύ καλή η εμφάνιση από τον Φελίπε Σοάρες. Ο κόουτς δοκίμασε με άνεση στο χθεσινό παιχνίδι ότι ήθελε να δει. Θα μπορούσε βέβαια να βάλει πιο μπροστά και όχι στο 85΄τον Κουαλιάτα, αφού το σκορ του παρείχε αυτή την άνεση. Ο διαιτητής εκτέθηκε σε δύο φάσεις σε ένα εύκολο παιχνίδι. Μια αφορούσε την κόκκινη που έπρεπε να δώσει στον Ρομάο και η άλλη θεωρείται αδιανόητο πως ενώ ήταν μπροστά στην φάση με το σκληρό, επικίνδυνο και αντιαθλητικό φάουλ που έγινε στον Ντάντας έκανε... το παγώνι. Κοντράστ συναισθημάτων λοιπόν στην αγωνιστική που πέρασε, με τα όσα άθλια συνέβησαν στη Λειβαδιά και με ένα πολύ όμορφο παιχνίδι το οποίο έκλεισε με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.