Όσο πιο πολύ ωριμάζει ο «Ντέλιας» τόσο θα εξελίσσεται σε έναν κομβικό παίκτη για τον ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Νοεμβρίου 2022

Τρεις βαθμοί και ο Κωνσταντέλιας. Να τα κέρδη του ΠΑΟΚ από τη εύκολη νίκη επί του Ιωνικού. Ενα ακόμη ασυγχώρητο στραβοπάτημα δεν έγινε, αντίθετα ήρθε η πιο ευρεία στο σκορ φετινή νίκη, κερδήθηκαν οι αυτονόητοι βαθμοί και εκείνος που έκλεψε την παράσταση ήταν ο “Ντέλιας” που άρχισε να δείχνει ότι δεν είναι απλώς ένας πιτσιρικάς που θα συμπληρώνει το ρόστερ και θα ψάχνει τις ευκαιρίες που θα τους δώσει ο προπονητής, αλλά ένας παίκτης κομβικός, ο οποίος όσο παίζει τόσο πιο πολύ θα ωριμάζει, τόσο πιο πολλές εμπειρίες θα αποκτά και τόσο πιο πολύ θα εξελίσσεται.

Πρωτότυπη αλλά ενδιαφέρουσα η αρχική ενδεκάδα που παρουσίασε ο Λουτσέσκου και μπράβο που δεν φοβήθηκε. Η αριστερή πτέρυγα με Ράφα Σοάρες και Κωνσταντέλια πρωταγωνίστησε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν ο κινητήριος μοχλός για την επίτευξη των δύο γκολ με τα οποία, εύκολα και απλά, πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ. Και οι δύο συμμετείχαν και στα δύο, μέχρι να πάει η μπάλα στους σκόρερς, Φελίπε Σοάρες και Ολιβέιρα, αλλά πρωταγωνίστησαν και σε άλλες καλές επιθέσεις, μαζί με τον Σβαμπ. Πίσω, Κοτάρσκι και Ινγκασον “έσβησαν” τις ελάχιστες στιγμές που ενόχλησε ο Ιωνικός και, μολονότι υπήρχαν παίκτες που υστερούσαν, όπως Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ έβαλε γερά θεμέλια για τη νίκη, χωρίς μάλιστα να κουραστεί ιδιαίτερα.

Εμενε να δούμε αν θα “καταφέρει” ο ΠΑΟΚ να κάνει το ματς... ντέρμπι στο δεύτερο ημίχρονο, ή αν θα συνεχίσει το ίδιο καλά, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ και δίνοντας την ευκαιρία στον Λουτσέσκου να χρησιμοποιήσει και άλλους παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα. Είχε επίσης ενδιαφέρον να δούμε αν θα “ανεβεί” ο Ζίβκοβτς και αν ο Νάσμπεργκ είναι ένας παίκτης στον οποίο μπορεί να βασιστεί ο ΠΑΟΚ, σε περίπτωση, βέβαια, που θα κατόρθωνε να πιέσει ο Ιωνικός.


Κάτι τέτοιο δεν έγινε, γιατί η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν καλή μέχρι το τέλος. Αντίθετα, έκανε γρήγορα το 0-3 και μετά πάτησε φρένο, όπως ήταν φυσιολογικό, ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Βόλο. Είδαμε, όμως, πάλι τον Κωνσταντέλια σε μια υπέροχη προσπάθεια, που δημιούργησε αυτό το τρίτο γκολ, με τη συμβολή του Ζίβκοβιτς που έβγαλε την ασίστ και φυσικά τον Αουγκούστο, που, επιτέλους, κατάφερε κι αυτός να σκοράρει. Τόμας, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ντάντας και Κουαλιάτα πέρασαν στο παιχνίδι, αλλά η γενική εικόνα της ομάδας έδειχνε ότι απλώς γίνεται διαχείρηση του σκορ και έτσι όλο το υπόλοιπο ματς κύλησε χωρίς τίποτε άλλο αξιόλογο και χωρίς κανείς άλλος παίκτης να εντυπωσιάσει.


Ο ΠΑΟΚ θέλει πλέον να νικήσει και τον Βόλο και να πάει στη διακοπή για το Μουντιάλ με ηρεμία και με αισιοδοξία για τη συνέχεια της σεζόν. Να θεραπεύσει τις πληγές του από τους τραυματισμούς, να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του, να “μπολιάσει” καλύτερα στο σύνολο τους νεοφερμένους και, γενικά, να προσπαθήσει να παρουσιάσει μια καλύτερη και πιο “δεμένη” ομάδα με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Κι ύστερα, αφού υπάρξουν τα πρώτα νέα δείγματα γραφής, να προχωρήσει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου στην απόκτηση των παικτών που θα έχει πιστοποιηθεί ότι λείπουν από το ρόστερ.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.