Σάντος για φοροδιαφυγή: «Δεν με πήγαν αυτοί στα δικαστήρια, εγώ τους πήγα»

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2022

Ντόρος είχε προκύψει στα πορτογαλικά Μέσα μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Φερνάντο Σάντος είχε δεχθεί πρόστιμο 4.5 εκατομμυρίων ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής. Ο Πορτογάλος όμως, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε τι ακριβώς συμβαίνει στην εν λόγω υπόθεση τονίζοντας πως ο ίδιος ήταν αυτός που πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια και όχι οι Οικονομικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα ήθελαν τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, να πληρώνεται για τις υπηρεσίες του στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, μέσω μιάς ενδιάμεσης εταιρείας ονόματι Femacosa και όχι απευθείας από την πορτογαλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μισθοί να μην δηλώνονται εξ'ολοκλήρου με μεγάλο ποσό το οποίο προοριζόταν για φόρος να μπαίνει «μαύρα» στην τσέπη του Πορτογάλου, προφανώς με την συναίνεση της Ομοσπονδίας. Τόσο ο ίδιος όσο και η FPF αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εν λόγω κατηγορία.

Ο Σάντος με νέες δηλώσεις του διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή. Στην συνέντευξή του διευκρινίζει πως απλώς υπήρξε μια διαφωνία σχετικά με το μέγεθος του φόρου που έπρεπε να καταβάλει, αφού όπως ορίζεται, το 80% του μισθού καταλήγει στην Εφορία, και ο ίδιος άσκησε έφεση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τα χρήματα αυτά δεν βρίσκονται στα χέρια της Οικονομικής Αρχής της χώρας.

«Πονάει πάρα πολύ γιατί ακούστηκαν πολλά ψέματα για εμένα. Από τα χρήματα που πληρώθηκα για το 2016 και 2017, το 80% βρίσκεται στα χέρια της Εφορίας. Εγώ ήμουν αυτός που έκανα έφεση. Δεν ήταν η Εφορία που οδήγησε τον Φερνάντο Σάντος στο δικαστήριο. Ποτέ δεν κατηγορήθηκα για φοροδιαφυγή, ποτέ. Απλώς μου είπαν: "κοίτα, εδώ έχουμε διαφωνία, δεν πρέπει να πληρώσεις εδώ, πρέπει να πληρώσεις εκεί". Και πλήρωσα. Λοιπόν, τι έκανα; Έκανα έφεση. Δεν νομίζω ότι κανένας Πορτογάλος μπορεί να διανοηθεί να πληρώσει 80% σε φόρους. Αυτό πραγματικά δεν μου φαίνεται θεμιτό» ήταν η δήλωση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Πορτογαλίας σε μέσο της χώρας του.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.