«Υψηλό το κόστος για τις σόμπες αερίου, έρχονται οι... κουβέρτες για τους θαμώνες»

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για την ενεργειακή κρίση και την απόφαση αρκετών επιχειρηματιών της εστίασης να αποσύρουν τις εξωτερικές σόμπες θέρμανσης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Φιλοκώστας. Ανέφερε πως είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο, να χρησιμοποιούν πλέον κουβέρτες οι θαμώνες στα καφέ και στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Ο κ. Φιλοκώστας στις δηλώσεις του, στο κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο είπε τα εξής: «Με αυτή την ενεργειακή κρίση είναι αδύνατο να επωμιστούμε όλο το κόστος με το αέριο και το ρεύμα για να κρατήσουμε βιώσιμες τις επιχειρήσεις μας. Μία από τις λύσεις που έχουμε είναι οι….κουβερτούλες. Σε κάποια μαγαζιά θα γίνει, αν χρειαστεί θα γίνει, θα δίνονται κουβερτούλες στους θαμώνες. Για να καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει, θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που κάθονται κυρίως νεαροί σε ηλικία με τις ώρες, για μία φιάλη υγραερίου 13 κιλών ανά τέσσερα άτομα, απαιτούνται 32 ευρώ.

Ο κατασκευαστής δίνει ένα κιλό την ώρα,. Δηλαδή μία φιάλη για μία παρέα τεσσάρων ατόμων. Ένα μαγαζί με 40 καθίσματα θέλει 5 φιάλες ημερησίως. Δηλαδή 160 ευρώ την ημέρα, τουτέστιν 4.800 ευρώ τον μήνα. Είναι πολλά τα λεφτά μόνο για το υγραέριο. Δόξα το Θεό ο καιρός πάει πολύ καλά. Και με την κλιματική κρίση, δεν νιώθουμε έντονα τον χειμώνα. Ας βάλουμε για 20 ημέρες, για έναν μήνα τις κουβέρτες αυτές. Κάποια καταστήματα λόγω του υπερβολικού κόστους θα υποχρεωθούν να βάλουν κουβέρτες. Τέτοιο κόστος δεν μπορεί να το επωμιστεί ένας επιχειρηματίας. Στην άλλη περίπτωση, μία κουβέρτα κοστίζει 8 ευρώ κατά μέσο όρο”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.