Κοκότοβιτς: «Δύσκολο να πάει πια μεγάλο όνομα στην Κίνα»

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο γνωστός Σέρβος προπονητής, ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, κυρίως για την εμπειρία που βίωσε στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Κοκότοβιτς από το Βελιγράδι όπου βρίσκεται μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια με τον κορωνοϊό: “Είμαι καλά, γύρισα από την Κίνα και ευτυχώς είμαι πολύ καλά. Ήμουν 17 χρόνια εκεί. Αλλά κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια ήμουν εκεί. Έφυγα από την Σερβία το 2019 τον Απρίλιο και γύρισα πριν από τέσσερις μήνες”.

- Πως είναι η κατάσταση που επικρατεί εκεί;

“Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με τον κορωνοϊό. Άλλαξαν τα πάντα. Πολλές ομάδες έκλεισαν λόγω χρεών. Για παράδειγμα η ομάδα που κατέκτησε το Πρωτάθλημα, έκλεισε λόγω των χρεών. Υπάρχει κρίση και στην οικονομία και στο ποδόσφαιρο. Μία εταιρία που ήταν πλούσια, χρεοκόπησε. Είχαν χρέος 300 εκατομμύρια ευρώ. Πολλοί είναι οι ξένοι που έφυγαν από την Κίνα. Περίπου το 70% των ξένων υπηκόων αποχώρησαν από την Κίνα κυρίως λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν. Πρέπει να έχεις αρνητικό τεστ συνέχεια για να ζήσεις εκεί. Αυτοί θέλουν να μηδενίσουν τον κορωνοϊό. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Για παράδειγμα, πρέπει να αναφέρουμε, πως εάν βρούνε ένα θετικό τεστ στο αντίστοιχο….Πανόραμα όπως έχουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη, τότε οι Κινέζοι αποκλείουν όλη την περιοχή. Μάλιστα στην Disneyland βρήκαν ένα θετικό τεστ και έκλεισαν όλη την παιχνιδούπολη και μπήκαν όλοι σε καραντίνα”.

- Θα επέστρεφες αλήθεια στην Κίνα;

“Πολύ δύσκολα θα γυρίσω στην Κίνα. Ξέρεις ότι στην ομάδα που προπονούσα, είχαν παίξει οι Ανελκά, Ντρογκμπά και άλλα μεγάλα ονόματα. Και προπονητές όπως ο Λίπι, και ο Πελεγκρίνι βρέθηκαν στην Κίνα, αλλά και ο Πέτροβιτς, ο Πογέτ, ο Μπλάζεβιτς. Όμως σιγά σιγά τα πράγματα αλλάζουν. Παλιά αυτοί οι παίκτες μπορούσαν να κάνουν συμβόλαιο 50 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Όμως με τους νέους κανονισμούς από την κινέζικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι ξένοι το πολύ μπορούν να εισπράττουν 1.100.000 ευρώ κάθε χρόνο εκεί. Όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να βρεθεί πλέον ένας καλός παίκτης με αυτά τα χρήματα στην Κίνα”.

Στη συνέχεια είπε: "Στο Βελιγράδι όπου βρίσκομαι ο καιρός είναι πολύ καλός. Είμαστε όμως πρώτοι στην Ευρώπη, σε επίπεδα ρύπανσης και προσπαθούμε να μειώσουμε τα επίπεδα αυτά”.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.