Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ραγδαία αλλαγή του καιρού

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2022

Άνοιξη θα έχουμε και σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια καθώς το ατμοσφαιρικό βουνό που βρίσκεται πάνω από την περιοχή μας εμποδίζει τις χαμηλές πιέσεις απο την βόρεια και δυτική Ευρώπη να μας πλησιάσουν, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ωστόσο, μια κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών και όπως τονίζει πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο καιρός θα αλλάζει άρδην από το βράδυ της Παρασκευής.


Για σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιες στα κεντρικά και βόρεια αλλά με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Κατά τόπους θα φτάσει και τους 28 βαθμούς. «Είμαστε κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά θερμοκρασιακά επίπεδα», σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της μέρας και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες αν και το πρωί έχει αυξημένη υγρασία και μπορεί να σχηματιστούν ομίχλες. Η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, από το βράδυ τη Παρασκευής το σκηνικό αλλάζει τελείως και ερχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροι νοτιάδες, ενώ υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Πιο συγκεκριμένα, «το Σάββατο θα ξεκινήσουν από τα δυτικά καταιγίδες και από την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα γυρίσουν στους νοτιάδες και η θερμοκρασία θα κατέβει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.


πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.