Η φτωχή συγκομιδή των 14 βαθμών του Άρη και η σύγκριση

Γιώργος Στράντζαλης02 Νοεμβρίου 2022

Οι 14 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ο Αρης στις πρώτες 10 αγωνιστικές στοιχειοθετούν τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών στην τελευταία πενταετία και απέχουν αρκετά από τα μεγαλεπήβολα σχέδια και τον στόχο διεκδίκησης της πρώτης θέσης που έβαλε η διοίκηση πριν από την έναρξη της σεζόν. Κακά τα ψέματα, ο Αρης εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένος και με πολλά περιθώρια ακόμη να παίξει βάσει των δυνατοτήτων του ρόστερ.

Για παράδειγμα δεν άξιζε να χάσει δύο βαθμούς στον αγώνα με τον ΟΦΗ γιατί η ομάδα προσπάθησε αρκετά. Ήταν δημιουργική, ήταν λειτουργική και ανά διαστήματα ασφυκτικά πιεστική αλλά δεν μετουσίωσε την υπεροχή της. Όπως δεν άξιζε να φύγει δίχως βαθμό από τη Λεωφόρο. Το “ταμείο” ωστόσο γράφει ότι τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Αρης είναι στο μείον 16 από την πρώτη θέση, στο μείον 10 από τη δεύτερη και σε απόσταση έξι βαθμών από την 4άδα που δίνει σίγουρο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πέρυσι την ίδια αγωνιστική οι κιτρινόμαυροι μετρούσαν 17 βαθμούς, τρεις περισσότερους από φέτος. Οι 23 βαθμοί την περίοδο 2020-21 είναι η καλύτερη επίδοση του Αρη την τελευταία πενταετία στην Super League, ενώ από 15 βαθμούς είχε τις σεζόν 2018-19 και 2019-20. Αν οι κιτρινόμαυροι πετύχουν το 3χ3 στους αγώνες με Ατρόμητο στο Περιστέρι, Λαμία εντός και στα Γιάννινα την τελευταία αγωνιστική, τότε μόνο θα ισοφαρίσουν σε συγκομιδή βαθμών την περσινή ομάδα η οποία στο τέλος του α΄ γύρου είχε μαζέψει 23 βαθμούς.

Αντιθέτως, δεν μπορούν να φτάσουν τους 29 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει την σεζόν 2020-21, ενώ το σενάριο συγκέντρωσης των ίδιων βαθμών με αυτούς που είχε πάρει τη χρονιά 2019-20 (18 βαθμοί), ακόμη και των 19 της σεζόν 2018-19, μπορεί να χαρακτηριστεί και καταστροφικό. Παρ’ ότι τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν ο Αρης στο τέλος κυριάρχησε και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, φέτος θα χρειαστεί να κάνει το κάτι παραπάνω για να το επαναλάβει. Χρειάζεται ένα come back. Να χτίσει (επιτέλους) ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων και παιχνίδια όπως αυτό με τον ΟΦΗ να βρίσκει τρόπο να τα κερδίζει.

Ειδικά στην έδρα του, την οποία δεν έχει εκμεταλλευτεί καθόλου με δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε έξι αγώνες. Γιατί κακά τα ψέματα, έχει ανέβει αισθητά το επίπεδο ανταγωνισμού για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, οπότε αν ο Αρης θέλει να κλείσει η ψαλίδα που επέτρεψε ν’ ανοίξει, ύστερα από τις δικές του γκέλες, τότε πρέπει να επιστρέψει άμεσα… στην κανονικότητα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.