ΠΑΟΚ: Μια μικρομεσαία ομάδα!

Metrosport Team31 Οκτωβρίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δεν εννοούμε ούτε την ιστορία ούτε τους φιλάθλους φυσικά. Ο ΠΑΟΚ είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο σωματείο του οποίου τόσο η εξέλιξη όσο και τα επιτεύγματα θα συνεχίζονται στο διηνεκές. Όμως σήμερα αυτό που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο είναι η εικόνα μιας μικρομεσαίας ομάδας της επαρχίας η οποία ενίοτε θα κάνει ορισμένα καλά παιχνίδια, θα κατακτήσει δύσκολα και σπουδαία αποτελέσματα αλλά με βάση τον γενικό κανόνα βρίσκεται στα μεσαία στρώματα του πρωταθλήματος. 

Έχει πολλές αδυναμίες, ελλείψεις και σαφέστατη έλλειψη πλάνου που δείχνει έστω και μερική εγκατάλειψη της ομάδας. Δεν εξετάζουμε αν αυτό έγινε εξαιτίας της μη δυνατότητας του μεγαλομετόχου να ασχοληθεί ενεργά, από κοντά και στο σημείο που γινόταν παλαιότερα. Αυτό πλέον είναι ένα γεγονός . Ένα δεδομένο για το οποίο εμείς μπορούμε να στεναχωρηθούμε να λυπηθούμε αλλά δεν είναι δυνατόν να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αυτή η έλλειψη ενεργού συμμετοχής μοιραία σμίκρυνε τη φετινή δυναμική της ομάδας όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια προοδευτικά.

 Φέτος η χρονιά μετονομάστηκε σε «μεταβατική» ! Δεν υπήρχε σχέδιο εξ’ αρχής να μη διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ στόχους. Αν έλεγες κάτι τέτοιο στον κ. Σαββίδη δεν θα υπήρχες στον ΠΑΟΚ την επόμενη μέρα. Η «μεταβατική» χρονιά προέκυψε εξ’ ανάγκης. Κάπως όλοι θέλανε να ονομάσουνε την αποτυχημένη χρονιά. 

Το μόνο καλό από αυτή είναι ότι ίσως θα ξεπεταχθούν ορισμένα νέα παιδιά που σε διαφορετική περίπτωση ο Λουτσέσκου δε θα χρησιμοποιούσε ποτέ όπως ο Τσαούσης, ο Λύρατζης και ο Κωνσταντέλιας. Όσο αφορά το χθεσινό παιχνίδι τα πράγματα είναι απλά. Ο προπονητής όντας εμμονικός θεώρησε ότι μια άμυνα που ποτέ δεν έχει παίξει ξανά με αυτή την σύνθεση, θα μπορέσει με σχετική επιτυχία να «χτίσει» επίθεση από πίσω. Φυσικά μόνο από τύχη και σύμπτωση αυτοί οι παίκτες δεν θα έκαναν το μεγάλο λάθος σε μια πιεστικότατη ΑΕΚ. Δεν πήρε το μάθημά του όταν ο ίδιος έκανε πιεστική άμυνα στον Παναθηναϊκό και ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τον τερματοφύλακά του να κάνει μόνο μακρινές μπαλιές. Για μας ήταν αυτονόητο και απαγορευτικό να προσπαθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι με πάμπολλες ελλείψεις να παίζει λες και η ομάδα του ήταν πλήρης. 

Η αποτυχία της αντίληψης που είχε για το παιχνίδι φάνηκε από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μόλις δυο ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα. Μετά δημιουργικά και επιθετικά δεν υπήρχε. Ανέβηκε λίγο στο δεύτερο ο Κωνσταντέλιας αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολιβέιρα ήταν αόρατος, ο Αογκούστο καλώς μόνο ανασταλτικά ενώ κατά τα άλλα εκνευριστικός. Τα δύο μπακ δεν υπέπεσαν σε μεγάλο λάθος αλλά δεν έδωσαν και κάτι στην ομάδα. Ο Κουλιεράκης ευθύνεται στο πρώτο τέρμα ενώ και στο δεύτερο το μαρκάρισμά του δεν ήταν παίκτη πρώτης εθνικής. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η προβληματική εμφάνιση του Νάρεϊ που βγήκε με ενοχλήσεις. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά μετά το 20 επιθετικά δεν υπήρχε στο γήπεδο και ο προπονητής δεν έκανε ή δεν μπορούσε να κάνει για να το βελτιώσει. Το ζήτημα είναι ότι αν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ μπορεί να μείνει και εκτός Ευρώπης όσο κι αν αυτό φαντάζει απίθανο. Η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο καλή αλλά με την αγωνιστικότητά της και το ότι είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τον ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη …τελικά εύκολη!

Υ.Γ. Ο ΠΑΟΚ για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι δεν υπάρχει πουθενά στα κέντρα αποφάσεων και επικοινωνίας. Ο διαιτητής αποφάσισε με το έτσι θέλω να μην δείχνει κίτρινες κάρτες στους παίκτες της ΑΕΚ και δη τον Αραούχο ο οποίος έπρεπε να αποβληθεί είτε απευθείας είτε με δυο κίτρινες σε μαρκαρίσματα πάνω στον Κωνσταντέλια. Εκεί στα γραφεία θα ξυπνήσει κανείς;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.