Η πικρή αλήθεια είναι πως ο Κοτάρσκι τον έσωσε από τον διασυρμό

Γιώργος Ζαΐρης31 Οκτωβρίου 2022

Είναι προφανές πως κάποτε τα σερί σταματούν και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προσπεράσουμε πως στην ΑΕΚ περίμεναν το ενδέκατο ματς στη σειρά για να πανηγυρίσουν μια νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Κάποτε θα γινόταν και αυτό. Αλλά θα είναι αστείο να προτάξουμε αυτό το γεγονός και να προσπεράσουμε την εικόνα του ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς.

 Προφανώς και τα δυο γκολ ήρθαν από τραγικά λάθη και κυρίως το πρώτο. Αλλά προφανώς και ο Κοτάρσκι στο πρώτο μέρος με τις τρεις σπουδαίες επεμβάσεις του απέτρεψε έναν διασυρμό και μια βαριά ήττα. Φυσικά με αυτές τις επεμβάσεις πριν και μετά το πρώτο γκολ της ΑΕΚ κράτησε τον ΠΑΟΚ στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος αλλά στα αλήθεια τώρα, υπήρχε στιγμή που ο ΠΑΟΚ το διεκδίκησε στην πράξη; Μια τελική είχε και αυτή μια κεφαλιά του Ολιβέιρα που περισσότερο λειτούργησε ως αμυντικός και όχι ως επιθετικός. Αλλά πρώτη φορά το είδαμε αυτό;

Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια και άφησε τον ΠΑΟΚ οκτώ βαθμούς μακριά από την δεύτερη θέση που ΑΚΟΜΗ παραμένει ο αντικειμενικός στόχος. Αλλά πολύ φοβάμαι πως μπορεί κάποια στιγμή να φαντάζει ως μη ρεαλιστικός. Ακροβατεί ο ΠΑΟΚ και δεν μπορούμε να σταθούμε στις χθεσινές απουσίες του. Γιατί τον Αντρίγια έχουμε καιρό να τον δούμε, ενώ χθες ο Ράφα Σοάρες δεν ήταν κακός καθώς οι περισσότερες φάσεις ήρθαν από την απέναντι πλευρά.

Προφανώς και μέσα από τα λάθη και τις «σφαλιάρες» μαθαίνεις και αναφέρομαι στον Κουλιεράκη. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του ΠΑΟΚ να παίζει τη μπάλα με πάσες μέσα στην περιοχή του και με τόσους αντιπάλους δίπλα. Στο Γ. Καραϊσκάκης δεν το πλήρωσε, χθες η ΑΕΚ είχε τους παίκτες να τον τιμωρήσουν και το έκανε.

Ο Πολωνός διαιτητής έχασε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και χάρισε τρεις τουλάχιστον κίτρινες κάρτες σε παίκτες της ΑΕΚ. Που θα έπαιζαν με μια κίτρινη στην πλάτη τους στο δεύτερο μέρος και αυτό δεν το προσπερνώ. Όμως θα ήταν λάθος να σταθώ στη διαιτησία για να δικαιολογήσω την ήττα. Ο χθεσινός ακίνδυνος ΠΑΟΚ και χωρίς φορ, δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Και επαναλαμβάνω πως ο Κοτάρσκι δεν επέτρεψε να γραφεί μια μαύρη σελίδα στα ματς με την ΑΕΚ αφού απέτρεψε τον διασυρμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.