Ντόνσιτς: Ισοφάρισε τρομερό ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν

Metrosport Team31 Οκτωβρίου 2022

Μπορεί η αποτυχία στο Eurobasket να τον πόνεσε, όμως ο Λούκα Ντόνσιτς έχει μπει φουριόζος στην νέα σεζόν του NBA. Ο Σλοβένος τα ξημερώματα έδωσε άλλη μια παράσταση σκοράροντας 44 πόντους και έπιασε ένα ρεκόρ το οποίο κρατούσε o Μάικλ Τζόρνταν από τη σεζόν 1986-1987. Το ρεκόρ αυτό αφορά τα περισσότερα παιχνίδια με 30+ πόντους από την πρεμιέρα του ΝΒΑ και έπειτα. 

Ο Ντόνσιτς μετά την νέα 44άρα, συμπλήρωσε τα έξι με πάνω από 30 πόντους, κάτι που κόντρα στο Ορλάντο το κατάφερε σχεδόν από το ημίχρονο στο οποίο μετρούσε ήδη 28. Ο τελευταίος παίκτης που κατάφερε να σκοράρει πάνω από 30 πόντους στους έξι πρώτους αγώνες της χρονιάς ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν. 

Ο Σλοβένος έχει πετύχει φέτος 35 πόντους κόντρα στους Σανς, 32 με τους Γκρίζλις, 37 με τους Πέλικανς, 41 με τους Νετς, 31 με τους Θάντερ, ενώ τα ξημερώματα κόντρα στους Μάτζικ, στην τρίτη νίκη της ομάδας του σε αυτή την εξάδα αγώνων, έπιασε τους 44. Ο Τζόρνταν την σεζόν 1986-1987, είχε πετύχει 50 με τους Νικς, 41 με τους Καβαλίερς, 34 με τους Σπερς, 33 με τους Πίστονς, 39 με τους Σανς και 34 με τους Χοκς. Το σερί του διακόπηκε στον 7ο αγώνα κόντρα στους Ουάσιγκτον Μπούλετς στον οποίο σκόραρε 28, ενώ μετά από αυτό ακολούθησαν οι 48 πόντοι κόντρα στους Σελτικς και οι 40 κόντρα στους Νικς. 

Υπενθυμίζεται πως εκείνη τη σεζόν, οι Μπουλς του Τζόρνταν είχαν γνωρίσει τον αποκλεισμό από τα πλέιοφ μόλις στον πρώτο γύρο μετά το 3-0 από τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.