SL1: Ντέρμπι κορυφής στο Πανθεσσαλικό, ψάχνει νίκη ο Ιωνικός

Metrosport Team29 Οκτωβρίου 2022

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League 1. Στις 17:00 ο ουραγός Ιωνικός υποδέχεται τον Παναιτωλικό, ενώ στις 19:30, ο ΝΠΣ Βόλος αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό, σε ένα παιχνίδι που συζητήθηκε πολύ λόγω του γεγονότος πως εκεί θα βρεθούν χιλιάδες οπαδοί των «πρασίνων».


Στο πρώτο ματς της ημέρας χρονικά, ο Ιωνικός θα ψάξει την πρώτη του νίκη για φέτος, αφού μετά απο 9 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει μόλις 3 βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Λεβαδειακό. Ο Παναιτωλικός από την άλλη, που θα είναι ο σημερινός αντίπαλος της ομάδας της Νίκαιας, μπορεί να προέρχεται από 3 σερί ματς χωρίς νίκη, με Βόλο (2-3), Αστέρα Τρίπολης (0-0) και Ολυμπιακό (0-2), όμως ανήκει στο γκρουπ των 8 ομάδων που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 10 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και με νίκη σήμερα μπορεί έστω και προσωρινά να «σκαρφαλώσει» στην 6 θέση. Την προσπάθειά του θα ενισχύσει και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Νίκος Καρέλης, ο οποίος επιστρέφει από την τιμωρία του.

Στο πολυσυζητημένο ματς του Πανθεσσαλικού, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός επισκέπτεται τον Βόλο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό ΝΠΣ σε ένα παιχνίδι το οποίο πρακτικά είναι ντέρμπι κορυφής, συνοδεία πάνω από 5.000 φίλων του, οι οποίοι μετά τα απανωτά sold out στην Λεωφόρο, θα δείξουν την στήριξή τους στην ομάδα και με την παρουσία τους στην πόλη της Μαγνησίας. Και μπορεί τα φώτα να είναι στραμένα πάνω στους «πράσινους» οι οποίοι έχουν όλα τα φόντα για να πάρουν την 10η σερί νίκη και να ξεπεράσουν την επίδοση-ρεκόρ της σεζόν 1994-1995, όμως το έργο τους μόνο εύκολο δεν αναμένεται να είναι. Ο Βόλος αποτελεί την ομάδα-έκπληξη έως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει 20 βαθμούς και να βρίσκεται στην τρίτη θέση παίζοντας παράλληλα θελκτικό ποδοόσφαιρο. Στα αγωνιστικά, η μεγάλη απουσία για τον Παναθηναϊκό είναι ο Αϊτόρ, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού κόντρα στον Άρη και θα χάσει την υπόλοιπη χρονιά. Πλην αυτού, Τρουιγιέ και Φρόκου έμειναν επίσης εκτός, όπως και ο ανέτοιμος Πούγγουρας. Για τον Βόλο επιστρέφει ο Μπατόκιο, οπότε παραμένει εκτός μόνο ο χαφ Βίκτορ Φερνάντεθ, ο οποίος έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα εδώ και αρκετές αγωνιστικές, οπότε ουσιαστικά δεν αποτελεί απουσία πρώτης γραμμής.


Το πρόγραμμα της 10ης Αγωνιστικής:

Σάββατο 29/10
17:00 Ιωνικός-Παναιτωλικός

19:30 Βόλος-Παναθηναϊκός

Κυριακή 30/10
16:00 Ολυμπιακός-Λαμία

16:30 Λεβαδειακός-Ατρόμητος

19:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

20:30 Άρης-ΟΦΗ

Δευτέρα 31/10
18:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook







Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.