Θα επανέλθει ο Ιβάν Σαββίδης

Αρις Νικολάκης26 Οκτωβρίου 2022

Εάν κι εφ’ όσον η αναφορά την οποία ζήτησε, φυσικά κι έλαβε, ο Ιβάν Σαββίδης περί της λαίλαπας των τραυματισμών θεωρείται… ψάξιμο, εμείς περισσεύουμε! Εάν κι εφ’ όσον η αναφορά την οποία ζήτησε, φυσικά κι έλαβε, ο Ιβάν Σαββίδης περί της λαίλαπας των τραυματισμών θεωρεί… λήξαν το θέμα, τι να πούμε εμείς.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει κορυφαίους επιστήμονες στο ιατρικό της επιτελείο. Με επικεφαλής μια εκλεκτή προσωπικότητα στο χώρο της, τον καθηγητή Περικλή Παπαδόπουλο. Δεν χωρά αμφιβολία περί τούτου αλλά… Ουδείς εκ των γιατρών αυτών παρίσταται καθημερινά στις προπονήσεις του «δικέφαλου». Καθημερινά παρίστανται… Προπονητές. Γυμναστές, φυσικοθεραπευτές. Αυτοί είναι οι όχι μόνον υπεύθυνοι αλλά κι υπόλογοι για τη φυσική κατάσταση των παικτών.

Δεν τους γνωρίζουμε προσωπικά. Μαθαίνουμε πως είναι καλοί, πολύ καλοί στην δουλειά τους. Δεν το αμφισβητούμε. Προς Θεού, δηλαδή. Απλά απορούμε κι εμείς. Πως και γιατί αυτή η λαίλαπα των τραυματισμών αντί να περιορισθεί, εξαπλώνεται. Από τότε που ενέσκηψε στην Τούμπα… Κεφάλι δεν σηκώνει ο «δικέφαλος»! Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο…

Τώρα, εάν κι εφ΄ όσον η αναφορά την οποία ζήτησε, φυσικά κι έλαβε, ο Ιβάν Σαββίδης περί της λαίλαπας των τραυματισμών …έπεισε πως όλα καλά, όλα ωραία, εμείς δε δικαιούμαστε, για να ομιλούμε!

Σημασία βέβαια, έχει πως έτσι όπως πάει η κατάσταση, ο ΠΑΟΚ σύντομα θα συμπληρώσει ενδεκάδα στο απουσιολόγιο του. Με άλλα λόγια; Δεν τού έφθανε ο κάκιστος μεταγραφικός σχεδιασμός, τού ήρθε ο ουρανός σφοντύλι, με τη λαίλαπα των τραυματισμών. Για να στραγγίζει πλέον, το ήδη στεγνό ρόστερ ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναζητώντας παίκτες.

Θα πείτε, έχοντας δίκιο-βουνό, μέσα στο 2022 η ΠΑΕ έκανε μία ντουζίνα (…και παραπάνω) μεταγραφές. Δόθηκαν ξανά μανά πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κι ο ΠΑΟΚ στερείται παικτών; Ναι, στερείται επειδή κατά κανόνα, ουδείς εξ αυτών έχει καταστεί σημαντική μονάδα με εντυπωσιακή απόδοση ισχύος. Εξαίρεση; Ο Τιάγκο Ντάντας κι ο Κάλεντ Κάλεϊ. Δίχως κι αυτοί, επιμένουμε εμείς, να έχουν καταστεί σημαντικές μονάδες απόδοσης ισχύος. Μπορούν πάντως, να καταστούν τέτοιες μονάδες, στο μέλλον. Δεν αντιλέγουμε. Επί του παρόντος δεν έχουν καταστεί.

Ειλικρινά λοιπόν, δε θα θέλαμε, να είμαστε στη θέση του Ρουμάνου προπονητή. Αν κι όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί. Ως προπονητής είναι – εξ ίσου με τον τεχνικό (ή αθλητικό) διευθυντή - υπεύθυνος κι υπόλογος για τις ελλείψεις στο ρόστερ. Είναι επίσης – εξ ίσου με το επιτελείο του – υπεύθυνος κι υπόλογος για τη μη αντιμετώπιση της λαίλαπας των τραυματισμών.

Όλα αυτά βέβαια, δίχως να αφήνουμε εκτός απόδοσης ευθυνών τους ίδιους τους παίκτες. Είναι κι αυτοί υπεύθυνοι κι υπόλογοι και απέναντι στον εαυτόν τους κι απέναντι στην ομάδα τους για τη φυσική τους κατάσταση…

Σημασία δε, έχει πως ο ΠΑΟΚ θα γλιτώσει από τη λαίλαπα των τραυματισμών. Ορθά, ορθότατα έπραξε ο Ιβάν Σαββίδης και συγκάλεσε σύσκεψη περί του θέματος. Η αναφορά την οποία ζήτησε, φυσικά και πήρε, δε φάνηκε, να τον καθησυχάζει! Έτσι δεν είπε την τελευταία κουβέντα. Κάτι σημαίνει αυτό!

Βλέποντας το έγκυρο κι έγκαιρο ρεπορτάζ της «Μ». Ακούγοντας το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ στο «λίρα εκατό» «Metropolis» αλλά και περισυλλέγοντας ψιθύρους κι ακριτομύθιες από το στενό περιβάλλον του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ εκεί καταλήγουμε. Η αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη περί της λαίλαπας των τραυματισμών ουδόλως των καθησύχασε! Εξηγήσεις με στατιστικά όταν ανθίζουν οι θλάσεις στην Τούμπα δεν αρκούν.

Με δυο λόγια; Όταν βλάπτεται σοβαρά η υγεία του ΠΑΟΚ η θεωρία δε μετρά. Η ουσία μετρά. Κι η ουσία είναι μία. Η ορθότερη διαχείριση της κατάστασης από τούς υπεύθυνους κι υπόλογους αρμόδιους

Ο Ιβάν Σαββίδης θα επανέλθει επί του θέματος. Δεν αρκείται σε όσο ειπώθηκαν κι ακούσθηκαν στην σύσκεψη. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ…

ΥΓ 1 : Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη. Γιορτάζει η μακεδονική πρωτεύουσα και για τον Άγιο Πολιούχο της (μεγάλη η χάρη του) και για την Απελευθέρωση της...

ΥΓ 2: Ελληνίδες, Έλληνες... Υψώστε σημαίες στα μπαλκόνια!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.