Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον βουλευτή Πάτση: Τον... έφαγαν τα «κόκκινα δάνεια»

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2022

Οι εξηγήσεις του Ανδρέα Πάση δεν έπεισαν τους ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να πάρουν την απόφαση και να τον διαγράψουν από τον κόμμα. Κάτι το οποίο υπήρχε και στο μυαλό του ίδιου του πρωθυπουργού, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση των κόκκινων δανείων.

Η διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, «του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ».

Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπουγά, μετά τις καταγγελίες εναντίον του από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα δάνεια». Ο κ. Πάτσης, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί πως απέκτησε μέσω εταιρειών του εξωτερικού «κόκκινα δάνεια» ύψους 62 εκατ. ευρώ, έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, κλήθηκε να απαντήσει για τα όσα γράφονται σχετικά με την προέλευση των χρημάτων, τις αλλοδαπές εταιρίες και τις συμβάσεις που φέρεται να σύναψε με τα ΕΛΤΑ. Και αυτό για να εξακριβωθεί η νομιμότητα της επαγγελματικής του δραστηριότητας και να διερευνηθεί αν υπάρχει και ηθική διάσταση στο θέμα. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν.

Ηλιόπουλος: «Πλιάτσικο δημοσίου χρήματος»

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κάνει λόγο για «πλιάτσικο δημοσίου χρήματος». «Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές» αναφέρει σε δήλωσή του.

Και καταλήγει πως: «Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.