Μετά τον ΠΑΟΚ φωνάζει και η Πόρτο για τον Πινέιρο

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2022

«Ντεφορμέ» φαίνεται να είναι ο Ζοάο Πινέιρο, ο οποίος μετά το ελληνικό ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης, που με δική του ευθύνη δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον ΠΑΟΚ, έκανε με τα καμώματά του στο Ντραγκάο και το Πόρτο-Μπενφίκα τους γηπεδούχους να «βράζουν».

Ο Πορτογάλος που ήταν στο VAR στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ορίστηκε από την πορτογαλική ομοσπονδία να διευθύνει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Πόρτο και Μπενφίκα το οποίο βρήκε νικητές τους «Αετούς» με 0-1 δίνοντάς τους «αέρα» 6 βαθμών στην κορυφή του πρωταθλήματος. Το γκολ πέτυχε ο Ράφα στο 72ο λεπτό και μέτρησε μετά από χρήση VAR για πιθανό οφσάιντ.



Ο Πινέιρο, με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τριών λεπτών, απέβαλε τον Εουστάκιο της Πόρτο στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους «Δράκους» να κατηγορούν τον διαιτητή πως δεν ήταν το ίδιο αυστηρός με τον Μπα της Μπενφίκα, ο οποίος αγωνιζόταν από το 11ο λεπτό με κίτρινη κάρτα και λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους θα μπορούσε να είχε δει την κόκκινη, αφού αρχικά σε προσπάθειά του να μαρκάρει βρήκε με το χέρι του το πρόσωπο του αντιπάλου του και ένα λεπτό αργότερα, έκανε ξανά φάουλ το οποίο θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην αποβολή. Στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του, όπως και οι Ζοάο Μάριο και Ένζο Φερνάντεζ που είχαν επίσης κίτρινες κάρτες. Η αποβολή του Εουσάκιο και οι φάσεις για τις οποίες «φωνάζει» η Πόρτο:


Κόκκινη κάρτα είδε και ο προπονητής της Πόρτο και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Σέρχιο Κονσεϊσάο, ο οποίος μετά την λήξη του αγώνα κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή τον Πινέιρο για να διαμαρτυρηθεί αφού σοβαρά παράπονα υπάρχουν και για την γενική διαιτησία του στο παιχνίδι, ενώ και στις δηλώσεις έριξε τα «βέλη» του στην διαιτητική ομάδα, κάτι που έκανε και ο παίκτης του, Οτάβιο, θίγοντας την διαφορά στην αυστηρότητα στο φάουλ που οδήγησε τον συμπαίκτη του στα αποδυτήρια και σε αυτήν που δεν έδειξε ο Πινέιρο στα φάουλ του Μπα.

Παράλληλα τα δικά της παράπονα έχει και η Μπενφίκα, αφού σε ακόμη μια φάση που «έχασε» ο Πινέιρο, ο Ταρέμι έσπρωξε τον Γκονσάλο Ράμος πιθανότατα σωτήρια, αφού ερχόταν με ορμή ο Οτάβιο έχοντας πρόθεση να χτυπήσει δυνατά τον παίκτη των «Αετών».



Τέλος, ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο του παιχνιδιού για το οποίο καταλογίζονται ευθύνες στον διαιτητή, είναι το γεγονός πως από όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ποδόσφαιρο παίχτηκε μόλις στα 48 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα τα οποία αντιστοιχούν στο 48% της συνολικής διάρκειας.

Tα highlights της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.