Παίκτες με κίνητρο, απόδοση στο μάξιμουμ

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης- Κ.Πετρωτός

Η νίκη στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό συνδυάστηκε με καλή απόδοση και αυτό στέλνει ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα στον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του ότι η ομάδα έχει αρχίσει να αποκτά την χημεία που είναι απαραίτητη για κάθε ομάδα που θέλει να πετύχει υψηλούς στόχους όπως είναι ο ΠΑΟΚ.
Προφανώς χρειάζεται ένα σερί παρόμοιων εμφανίσεων και αποτελεσμάτων προκειμένου άπαντες να αισθανθούν ότι η ομάδα πατά πλέον γερά στα πόδια της, όμως, η αλήθεια είναι ότι ήδη υπάρχει αισιοδοξία στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο για καλύτερες μέρες. Κι αυτή την αισιοδοξία, ο Ρουμάνος τεχνικός και το τιμ του την στηρίζουν και σε έναν επιπλέον λόγο. Ποιος είναι αυτός; Τα προσωπικά κίνητρα που έχουν μέσα στην σεζόν βασικοί και συνολικά σημαντικοί παίκτες στο ρόστερ, προκειμένου η απόδοσή τους να κυμαίνεται σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Ποια είναι αυτά τα προσωπικά κίνητρα; Ας αρχίσουμε από τους παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους. Ο Κούρτιτς, ο Ελ Καντουρί (που έχει μάλιστα και όρο αυτόματης ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο αν πιάσει το 50% των συμμετοχών), ο Ολιβέιρα, ο Μπράντον Τόμας που είχε υπογράψει για 1+1 με τον ΠΑΟΚ, θέλουν να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάρουν ένα καλό νέο συμβόλαιο, στον Δικέφαλο ή αλλού. Ακόμη και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μπορεί να μπει στην κατηγορία αυτή αν και είναι σαφές ότι ο ρόλος του πλέον είναι υποστηρικτικός. 

Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στον Βιεϊρίνια που και αυτός έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι γιατί η σχέση του με την ομάδα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο και πάντα δίνει το καλύτερο δυνατό, γι’ αυτό και η ΠΑΕ του έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα να αποφασίσει μέχρι πότε θα παίζει ποδόσφαιρο. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, από την άλλη, δεν έχει κρύψει την διάθεσή του να πάρει μία μεγάλη μεταγραφή. Αυτή δεν μπορεί να έρθει αν δεν έχει καλή απόδοση με τον ΠΑΟΚ που γι’ αυτό άλλωστε φρόντισε να τον «δέσει», για να μπορεί να προσβλέπει και σε οικονομικό όφελος.

Επιπλέον, υπάρχουν οι νεαροί ταλαντούχοι. Ο Κοτάρσκι δεν έχει κρύψει τις μεγάλες φιλοδοξίες του. Θέλει να είναι στην πρώτη γραμμή για να διεκδικεί μία θέση στην εθνική και φυσικά μελλοντικά παρουσία σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και γα τα παιδιά που έρχονται από την Ακαδημία, τον Κουλιεράκη, τον Τσαούση και τον Λύρατζη, με την υποσημείωση ότι οι δύο πρώτοι θέλουν να έχουν την ίδια εξέλιξη με τον Καβαλιώτη μπακ, ένα καλό συμβόλαιο που θα αποτελέσει και την πρώτη μεγάλη οικονομική επιβράβευσή τους. Προσθέστε σε αυτή την κατηγορία και τον Ντάντας, καθώς θέλει μέσω του ΠΑΟΚ, να ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές του, είτε μείνει, είτε πάει κάπου αλλού του χρόνου. Ο Αντρίγια, από την άλλη, όπως και ο Ινγκασον είναι παίκτες εθνικής, ο Νάρεϊ μέσω του ΠΑΟΚ εκτοξεύει την αξία του και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δόξα και χρήμα. Και δεν πάμε και σε άλλες περιπτώσεις παικτών, αφού είναι σαφές ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις με ισχυρό προσωπικό κίνητρο.

Το δίλημμα που βάζει η επιστροφή Αντρίγια

Σε ο,τι αφορά στο ματς που έρχεται με τον Αστέρα, ο Λουτσέσκου έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο: την επιστροφή του Αντρίγια αφού έχει εκτίσει την ΄ποινή της μίας αγωνιστικής για την αποβολή του. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δίνει μία επιπλέον λύση στον Ρουμάνο κόουτς κα το ερώτημα είναι ποιον από τους μέσους θα αφήσει εκτός, αν αποφασίσει να διατηρήσει στην ενδεκάδα τον Ελ Καντουρί που έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό. Τον Ντόουγκλας ή τον Κούρτιτς αν θεωρήσουμε ότι ο Ντάντας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις σε άλλον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.