Ο Μπότο κάνει εγκώμια, τι λέει ο Λουτσέσκου για την σχέση τους

Κώστας Πετρωτός22 Οκτωβρίου 2022

Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αρκετοί, χωρίς δεύτερη σκέψη, προσπάθησαν να μιλήσουν για κακή σχέση Λουτσέσκου-Μπότο. Η όλη τους σκέψη βασιζόταν σε μία βάση ότι οι δύο άνδρες έχουν διαφορά φιλοσοφίας όσον αναφορά στο ποδόσφαιρο (ο Ρουμάνος προτιμά να δουλεύει με έτοιμους παίκτες, ενώ, αντίθετα, ο Πορτογάλος ψάχνει νεαρούς και εξελίξιμους για τις ομάδες που συνεργάζεται). Ωστόσο, ξεχνούν ότι ο ίδιος ο Λουτσέσκου είχε δηλώσει ευθύς εξαρχής στον Ιβάν Σαββίδη έτοιμος να υπηρετήσει ένα πλάνο δημιουργίας του νέου ΠΑΟΚ με νεαρούς παίκτες και αυτό υπηρετεί.

Λόγω ακριβώς αυτού του «στερεότυπου» (κακή σχέση προπονητή-αθλητικού διευθυντή), αρκετοί ξαφνιάστηκαν από τις δηλώσεις Μπότο για τον Λοτσέσκου στην Πορτογαλία. «Είναι εύκολο να συνεργαστείς μαζί του. Εκτός από εξαιρετικός προπονητής, όπως έχει δείξει όπου κι αν έχει βρεθεί, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Πολύ ευγενικός. Κάποιος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά για θέματα της ομάδας. Με μια έστω και λίγο προχωρημένη ποδοσφαιρική ιδέα για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά εύκολο να δουλέψεις μαζί του», σημείωσε χαρακτηριστικά και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να σημειώσουμε τι λέει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την συνεργασία με τον Μπότο.

Θυμίζουμε μία δήλωσή του αρχικά. «Ο αθλητικός διευθυντής είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές, ξέρει τι θέλω, ποιες είναι οι ανάγκες που υπάρχουν και ποια είναι η φιλοσοφία και μου προτείνει ποδοσφαιριστές. Παίρνουμε μαζί τις αποφάσεις, αλλά αυτός είναι το… πρώτο βιολί στις μεταγραφές», είχε πει λίγο πριν την επιστροφή από την Ολλανδία. Ο χαρακτηρισμός… πρώτο βιολί, δείχνει κάτι που ο 53χρονος τεχνικός λέει και ξαναλέει για τον Πορτογάλο. «Εχω έναν άνθρωπο που βγαίνει μπροστά και παίρνει πάνω του το κομμάτι των μεταγραφών και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα». Γι’ αυτό άλλωστε, πάντα, ήταν υπέρ του μοντέλου με αθλητικό διευθυντή. Γιατί αφαιρεί από πάνω του τον μεταγραφικό πονοκέφαλο και αποσυμπιέζει την ατμόσφαιρα να μπορεί να κάνει focus στην δουλειά του στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.