Αντέδρασαν τρεις “μεγάλοι”, τα είπε χύμα ο Μπέος και η αλαζονεία του Μαρινάκη οδηγήθηκε σε φιάσκο

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Οκτωβρίου 2022

Aυτά που δεν θέλησαν να πουν δημοσίως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναικός τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ο Αχιλλέας Μπέος: “Ο Μαρινάκης επιδιώκει την αναβίωση του περιβόητου “ο Ολυμπιακός να παίρνει το Πρωτάθλημα και όλοι οι άλλοι να πάνε να...” Μόνο για την πρόοδο του ποδοσφαίρου μας δεν ενδιαφέρεται, αλλά νοσταλγεί και προσπαθεί να επαναφέρει μαύρες, σκοτεινές εποχές, όπου ο πρωταθλητής αναδεικνυόταν πριν καν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα”.

Μάλιστα, καλεί όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα να εγκαταλείψουν την “περίεργη σιγή”, όπως λέει, και να αντιδράσουν. Ευτυχώς, οι τρεις “μεγάλοι” το έκαναν. Οχι με παρόμοιες δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά προκαλώντας την ακύρωση της χθεσινής προγραμματισμένης συνάντησης της Σούπερ Λίγκα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, που θα είχε αντικείμενο συζήτησης την καθιέρωση επαγγελματικής διαιτησίας. Και, βέβαια, η αφορμή ήταν μια ακόμη νταβατζίδικη ενέργεια του Μαρινάκη. Θα εμφάνιζε ένα δικό του σχέδιο, το οποίο δεν είχε περάσει από το διοικητικό συμβούλιο και για το οποίο δεν είχε ενημερώσει καμία από τις υπόλοιπες ομάδες. Ενα σχέδιο, μάλιστα, που θα παρουσίαζε ο Κλάτενμπεργκ!

Η ΕΠΟ, όπως ήταν λογικό, το ξέκοψε στη Σούπερ Λίγκα, τον Μαρινάκη δηλαδή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί στη συνάντηση αυτήν έναν... ιδιώτη (τον Κλάτενμπεργκ), ο οποίος, όπως τόνιζε στην επιστολή της προς τη Σούπερ Λίγκα, “ουδόλως σχετίζεται, ούτε μπορεί να σχετίζεται με τον Συνεταιρισμό”. Από την πλευρά τους, οι τρεις “μεγάλοι” είχαν πάρει την απόφαση να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τη νέα “μαγκιά” του Μαρινάκη κι έτσι το φιάσκο ολοκληρώθηκε με την απόφαση που πήρε η Σούπερ Λίγκα, ο Μαρινάκης δηλαδή, να ακυρώσει τη συνάντηση.


Μιλάμε για την αποθέωση της αλαζονείας και του ναρκισιμού. Ο Μαρινάκης έγινε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα (με τον τρόπο που έγινε) και νομίζει ότι κρατάει τα κλειδιά ενός μαγαζιού που είναι δικό του και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο καμία ομάδα δεν έχει αντίρρηση. Ολες θέλουν να γίνει επαγγελματική η διαιτησία στην Ελλάδα και μένει να εξετάσουν τις παραμέτρους και να συμφωνήσουν ως Σούπερ Λίγκα σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Κι όμως, ο Μαρινάκης ετοιμάζει ένα καθαρά δικό του πλάνο και καλεί για να το παρουσιάσει τον αγαπημένο του Κλάτενμπεργκ, για τον οποίο προφανώς προβλέπει κυρίαρχο ρόλο σ' αυτό το πλάνο.


Εννοείται ότι η αντίδραση από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ήταν αναμενόμενη. Αλλά, επειδή και ο Παναθηναικός εξέφρασε τη δυσφορία του, καλό είναι να καταλάβει και ο Αλαφούζος ότι το να συμπορεύεται με τον Μαρινάκη, όπως ξαφνικά άρχισε να κάνει φέτος, δεν θα βλάψει απλά την ομάδα του αλλά το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλήθεια, εμείς θα έπρεπε να του το πούμε αυτό; Η μήπως, για να το νιώσει (πάλι) καλά στο πετσί του, πρέπει στο Παναθηναικός-Ολυμπιακός να του πάρουν πίσω ένα πεντακάθαρο πέναλτι κάποιος Λετονός διαιτητής και κάποιος Πορτογάλος VARίστας;


ΥΓ. Τι λέγαμε χθες; Εχουμε πολλά να δούμε από εδώ και πέρα από Ολυμπιακό και Μαρινάκη...



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.