Έκοβε και έραβε ο Μαζικού

Γιώργος Στράντζαλης17 Οκτωβρίου 2022

Ζερβίνιο και Άντρε Γκρέι μπορεί να είναι αυτοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους και τα δικά τους γκολ να έδωσαν στον Αρη τη νίκη κόντρα στον Ιωνικό, αλλά όλη τη δουλειά την έκανε ο Μπράντλεϊ Μαζικού.

Ο Αφρικανός μπακ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, όργωσε όλη την αριστερή πλευρά κάνοντας τη διαφορά και με “γεμάτες” εμφανίσεις όπως την προχθεσινή κερδίζει πολλούς πόντους στο πλάνο του Άλαν Πάρντιου. Στην άμυνα έκοβε (σχεδόν) τα πάντα, όντας ο δεύτερος παίκτης σε κλεψίματα, μετά τους δύο στόπερ Φαμπιάνο και Ν΄Κουλού, ενώ είχε και τέσσερις πετυχημένες ανακτήσεις μπάλας σε καίρια σημεία του χώρου ευθύνης του. Στην επίθεση… έραβε.


Ήταν ο παίκτης που έκανε αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη άμυνα. Πέραν του πρώτου γκολ που “σέρβιρε” στον Ζερβίνιο, για ν’ ανοίξει ο δρόμος προς την ανατροπή, δημιούργησε και τέσσερις τελικές προσπάθειες για τους συμπαίκτες του. Η μία εξ αυτών έδωσε το νικητήριο γκολ του Γκρέι. Σημαντική ήταν επίσης και η συνεισφορά του στην προώθηση του παιχνιδιού από την πλευρά του με μόλις δύο λάθη στο παιχνίδι και 31 σωστές μεταβιβάσεις.

Αν ο Πάρντιου τρίβει τα χέρια του για τη “γεμάτη” εμφάνιση του Μαζικού και το γεγονός ότι αποτελεί μια σταθερά στο πλάνο του που σταδιακά βελτιώνεται, τότε για το ντεμπούτο του Πίτερ Ετέμπο σίγουρα χαμογελάει από αισιοδοξία. Ακόμη δεν είναι στο 100% έτοιμος και υπολείπεται σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά έδειξε στο ντεμπούτο του ορισμένες από τις αγωνιστικές αρετές του. Όσο είχε δυνάμεις (για περίπου 65’) έβγαλε εντάσεις και κάλυψε χώρους στη μεσαία γραμμή. Έβγαλε ασφάλεια στις κινήσεις του, ενδεικτικό ότι ξέρει καλά τη θέση και έχει την εμπειρία που χρειάζεται. Συνέβαλε αμυντικά μέσα από τα κοψίματα και επιθετικά βοήθησε στην προώθηση του παιχνιδιού με τις μεταβιβάσεις τους. Αν μη τι άλλο έδειξε από το ντεμπούτο του πως, όταν φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας, μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο και να δώσει την ισορροπία που λείπει από τη μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.