«Ξέρω δύο ποδοσφαιριστές που είναι γκέι» αποκάλυψε ο Γκάρι Λίνεκερ

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2022

Το Μουντιάλ πλησιάζει και, ως γνωστόν, στην χώρα που θα φιλοξενηθεί, το Κατάρ, η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα και τιμωρείται από τον νόμο. Τόσο οι ομάδες, όσο και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, προσπαθούν με τον τρόπο τους να στείλουν το μήνυμά υποστήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, χωρίς όμως κάποιος από τους ποδοσφαιριστές να έχει κάνει come out. Ο Γκάρι Λίνεκερ όμως αποκάλυψε πως γνωρίζει δύο ποδοσφαιριστές που είναι γκέι, και πιστεύει πως αν το δημοσιοποιούσαν θα έστελναν ένα πολύ ηχυρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας.

«Θα ήταν υπέροχο αν ο ένας ή κι οι δύο έβγαιναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να το πουν. Θα ήταν καταπληκτικό. Γνωρίζω ότι κάποιοι ήταν πολύ κοντά και το σκέφτηκαν. Υπάρχει ένα ζευγάρι που ξέρω, αλλά προφανώς δεν είναι δική μου δουλειά να πω ποιοι είναι.Πάντα θα υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι. Αλλά είναι εύκολο για μένα να το πω γιατί δεν είμαι σε αυτή τη θέση. Σίγουρα, αν ήμουν μάνατζερ ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, αν ήξερα ότι ένας από τους παίκτες μου ήταν ομοφυλόφιλος, αν το ήξερα ακόμα κι αν ήταν κορυφαίος θα έλεγα: "Γίνε ο πρώτος".», ήταν τα λόγια του πρώην επιθετικού των Λέστερ, Έβερτον, Μπαρτσελόνα και Τότεναμ, όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα της ακραίας ομοφοβίας στο Κατάρ.


Σημειώνεται πως στην χώρα της Μέσης Ανατολής, η ομοφυλοφιλία όχι απλώς είναι δακτυλοδεικτούμενη, αλλά αποτελεί έγκλημα με τους... παραβάτες σύμφωνα με τον νόμο, να υπάρχει πιθανότητα να έρθουν αντιμέτωποι με έως και επτά χρόνια φυλάκιση!

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πολλές από τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα του Κατάρ θα αγωνίζονται με περιβραχιόνια τα οποία θα έχουν ένα ειδικό λογότυπο με μια καρδιά που θα φέρει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τις σημαίας δηλαδή των γκέι ατόμων. Το ίδιο έκαναν και στους αγώνες του Nations League. Μεταξύ των χωρών που πήραν μέρος στην εκστρατεία «One Love» είναι η Αγγλία, η Γερμανία, η Ολλανδία αλλά και το Βέλγιο.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.