Ο Πάρντιου περιμένει περισσότερα από παίκτες σε θέσεις κλειδιά

Γιώργος Στράντζαλης14 Οκτωβρίου 2022

Ενα μήνα συμπληρώνει ο Άλαν Πάρντιου στον πάγκο του Αρη και οι τρεις αγώνες στην “πλάτη του” στοιχειοθετούν ένα καλό πρώτο δείγμα για τον 61χρονο, που έχει σχηματίσει πλήρη εικόνα για το ρόστερ και κυρίως για το τι μπορεί να του δώσει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Καλώς ή κακώς ο Άγγλος μέσα από την καθημερινότητα, τους επίσημους αγώνες και τα πειράματα που κάνει, εν μέσω πίεσης των αποτελεσμάτων, προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του, να δώσει αγωνιστική ταυτότητα και να δημιουργήσει σταθερές μέσα στην ομάδα. 

Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο σύνολο, στοχεύοντας στη βελτίωση της εικόνας του Αρη, αλλά και τα αποτελέσματα των κιτρινόμαυρων. Κάποιοι μέσα στην ομάδα είναι αναντικατάστατοι, κάποιοι άλλοι όμως καλούνται να δώσουν το κάτι παραπάνω. Ποδοσφαιριστές που παίρνουν τις ευκαιρίες αλλά δεν τις… αρπάζουν κιόλας, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική εικόνα. 

Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Οι χαμηλές πτήσεις του Άντρε Γκρέι, μετά το φανταστικό ξεκίνημα στη σεζόν, αν μη τι άλλο προβληματίζει. Ο Πάρντιου έδειξε μέσα από τον τρόπο διαχείρισης του Τζαμαϊκανού ότι δεν είναι ικανοποιημένος. Έχει χάσει τις εντάσεις του, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι πως στα τρία τελευταία παιχνίδια ο βασικός φορ της ομάδας δεν έφτασε σε σημείο τελικής προσπάθειας. Εναλλακτική κλασσικού φορ δεν υπάρχει και η λύση - όποτε χρειαστεί – θα δοθεί εκ των έσω με την ενεργοποίηση σε θέση φορ του Ζερβίνιο ή του Πάλμα.

Σε ελεύθερη πτώση και η απόδοση του Ιτούρμπε. Ο Αρης ποντάρει πολλά στην ποιότητα και στην ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Παραγουανού, αλλά μέχρι στιγμής δεν το εξαργυρώνει. Από τον Ιτούρμπε λείπει η ουσία και η αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του. Τρέχει, μαρκάρει, αλλά μέχρις εκεί. Επιθετικά και δη δημιουργικά η παρουσία του δεν είναι αντίστοιχη των υψηλών απαιτήσεων και δεδομένα ο Πάρντιου περιμένει να δει βελτίωση, έχοντας βέβαια τις επιλογές κάλυψης της θέσης του είτε με τον Πάλμα είτε με τον Καμάτσο.  

Από κοντά και η προβληματική εικόνα που παρουσιάζει ο Πάπε Σέικ Ντιόπ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Σενεγαλέζος δεν έχει ανταποκριθεί (ακόμη) στη θέση του κεντρικού χαφ. Αποκτήθηκε με την προοπτική να διαδραματίσει βασικό ρόλο, αλλά δε φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στα θέλω του προπονητή και της ομάδας. Με την ενεργοποίηση του Ετέμπο στη θέση του “κόφτη”, ο Πάρντιου προσδοκά και σε ταυτόχρονη βελτίωση του Μπρίαν Νταμπό καθώς ούτε ο μέσος από την Μπουρκίνα Φάσο έχει καταφέρει να αποτελέσει ακόμη τη σταθερά που ψάχνει ο Αρης στο κέντρο του. 

Στην άμυνα, πολλά σκαμπανεβάσματα παρουσιάζει η εικόνα του Σαλέμ Εμπακατά. Ο Αφρικανός μπακ έχει αμυντικά ζητήματα ενώ και επιθετικά η συνεισφορά του είναι ελάχιστα. Εχει τα ανεβάσματα, όχι όμως την ουσία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.