Καλαμαριά: Πάνω από 270 μαθητές στην Πανελλήνια Μέρα σχολικού Αθλητισμού

Metrosport Team11 Οκτωβρίου 2022

Μοναδικές στιγμές με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών, στο γήπεδο του Αριστοτέλη, στην Καλαμαριά. Ήταν ένα σπουδαίο ραντεβού και ήταν ο καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιωθεί στην πράξη το ισχυρό μήνυμα που έχει η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στο γήπεδο του Αριστοτέλη, στην Καλαμαριά, πραγματοποιήθηκε το απόλυτο αθλητικό και μαθητικό event που μέτρησε περισσότερους από 270 μαθητές και πάνω από 15 διακεκριμένους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές.

Ήταν μια εκδήλωση που χάρισε υπέροχες στιγμές σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς τόσο μέσω των αγωνισμάτων που περιείχε, τη δοτικότητα και τη θετική διάθεση των διακεκριμένων Ελλήνων Ολυμπιονικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όσο και μέσω της άρτιας οργάνωσης και διεκπεραίωσης του προγράμματος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς της Αντιδημαρχείας Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον σχεδιασμό, την επιμέλεια και την οργάνωση είχαν αναλάβει από κοινού η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Ροζαλία Καμπά (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παγκρατίου) και ο Τμηματάρχης Αθλητικού Σχεδιασμού και Μελετών του ΑΣΑΕΔ, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Σωτήριος Ανυφαντής (Πανελληνιονίκης Ξιφασκίας) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Αντιδήμαρχος παιδείας αθλητισμού πολιτισμού νεολαίας και δια βίου μάθησης, κ. Θάνος Γιαννακός, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και Ολυμπιονίκης, κ.Βούλα Πατουλίδου και ο κ.Σωτήριος Ανυφαντής, Τμηματάρχης Αθλητικού Σχεδιασμού και Μελετών του ΑΣΑΕΔ και Πανελληνιονίκης ξιφασκίας.

Ήταν εκεί οι εξής: Αντισυνταγματάρχης, Σωτήριος Ανυφαντής Πανελληνιονίκης ξιφασκίας, Αντιπεριφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου Ολυμπιονίκης 100μ με εμπόδια, Αντιλποίαρχος Γιώργος Τζελίλης, Ολυμπιονίκης άρσης βαρών, Πλωτάρχης Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, Πλωτάρχης Θωμάς Μπίμης, Ολυμπιονίκης καταδύσεων, Αντιπλοίαρχος Τασούλα Κελεσίδου, Ολυμπιονίκης δισκοβολίας, Επισμηναγός Μαρία Λουίζα Βρυώνη, Ολυμπιονίκης πάλης, Υποπλοίαρχος Καλλιόπη Μενελάου, πρώην αθλήτρια μπάσκετ Παναθηναϊκού και Εθνικής Ενόπλων, Αντιπύραρχος Φωτεινή Βαβάτση, Ολυμπιονίκης τοξοβολίας, Σίμος Παλτσανιτίδης, Ολυμπιονίκης δισκοβολίας με αναπηρία, Πόλυ Σαρέγκου Ολυμπιονίκης μπάσκετ, πρώην αρχηγός Εθνικής ομάδας και δεύτερη σκόρερ όλων των εποχών, Παύλος Σαλτσίδης, Ολυμπιονίκης άρσης βαρών, Κώστας Μέξας, προπονητής μπάσκετ, Ηρακλής Σακαλής, πρωταθλητής καταδύσεων, Χαρίκλεια Καστρίτη, πρωταθλήτρια άρσης βαρών, Πέτρος Γκαϊδατζής, παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας, Διογένης Τσώνης, παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ήταν εμφανής η χαρά και η ικανοποίηση όλων όσων ήταν εκεί. 

Η Ροζαλία Καμπά είπε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η ιδέα και η υλοποίηση ενός ακόμη αθλητικού project που διοργανώνουμε με τη στήριξη και τη βοήθεια του σχολείου μου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, στέφθηκε με επιτυχία. Συγχαρητήρια σ’ όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ευχαριστώ από καρδιάς τους Ολυμπιονίκες αθλητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που στήριξαν με την παρουσία τους την αθλητική εκδήλωση».

Παράλληλα, πρόσθεσε : «Ευχαριστώ τον Δήμο Καλαμαριάς την Αντιδημαρχεία Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που πάντα βρίσκεται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, για τη συνεργασία, ενεργή συμμετοχή, τη στήριξη και τη συνεισφορά σε κάθε μεγάλη αθλητική μας εκδήλωση. Ευχαριστώ θερμά τον Αντισυνταγματάρχη κ. Σωτήριο Ανυφαντή για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε, την οργανωτικότητα του και την στήριξη του με την παρουσία τη δική του και των Ολυμπιονικών σε κάθε event».

Τέλος συμπλήρωσε πως : «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και μ’ όλη τη δύναμη της ψυχής μου την πλειάδα αυτών των υπέροχων Ανθρώπων, Ολυμπιονικών, Αθλητών που με τη ζωντάνια τους, τη μεταδοτικότητα τους, τη θετική τους ενέργεια, τη δοτικότητα τους και το ζεστό τους χαμόγελο μετέφεραν στους μαθητές μας τα πιο δυνατά, τα πιο ηχηρά μηνύματα του αθλητισμού, της προσπάθειας, της υγείας, της ευγενούς άμιλλας. Ευχαριστώ θερμά τη Διευθύντρια μου κ. Λιάκου Ιορδανία, τους Συναδέλφους μου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς που στηρίζουν την κάθε εκδήλωση μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ψυχή και σώμα. Τον Δήμο Καλαμαριάς την Αντιδημαρχεία Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης για την εξαιρετική συνεργασία και συνδιοργάνωση».

Από την πλευρά του ο Σωτήριος Ανυφαντής είπε: «Μια ακόμη εκδήλωση με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Δήμο Καλαμαριάς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με 270 μαθητές και μαθήτριες απο 7 Δημοτικά σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς που είχανε τη δυνατότητα να παίξουν και να συνομιλήσουν με Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Πρόσθεσε επίσης πως : «Τα χαμόγελα, το κέφι και η ενέργεια των παιδιών τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσο και μετά το πέρας αυτής ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μας».

Συμπλήρωσε τέλος ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την κ. Ροζαλία Καμπά, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παγκράτιου, που αποτέλεσε για όλους μας ζωογόνο έμπνευση, δουλεύοντας ακούραστα με άριστο αποτέλεσμα. Τέλος, θερμά ευχαριστώ και στον Δήμο Καλαμαριάς για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) κι εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας σε οποιαδήποτε μελλοντική σας εκδήλωση, που προάγει τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού στους νέους της Πατρίδας μας».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.