Η κορυφή που θέλει σταθερά βήματα και ο «γρίφος» των επιλογών του Πάρντιου

Βασίλης Μάστορας08 Οκτωβρίου 2022

Οι φετινοί στόχοι του Άρη δεν έχουν πολλά περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες.

Αυτό είναι νόμος όταν θέλεις να ανέβεις στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα. Εκεί όπου τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Δεν μπορείς να θέλεις να ανέβεις στην κορυφή του Εβερεστ και να μην πατάς σταθερά σε κάθε σου βήμα. Το παραμικρό λάθος σου μπορεί να σημάνει το γκρεμοτσάκισμα σου.
Κάπως έτσι μοιάζει και η προσπάθεια της κάθε ομάδας η οποία θέλει να φθάσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Όπως και στα αφιλόξενα ψηλά βουνά, έτσι και στο Πρωτάθλημα το κάθε λάθος, στην καλύτερη περίπτωση, σε στέλνει στις πίσω θέσεις της βαθμολογίας και τα πολλά λάθη «τσακίζουν» τον στόχο μίας ομάδας.
Ο Άρης έχει κάνει ήδη δύο λάθη, τις ήττες σε Αγρίνιο και Βόλο, τα οποία στα μαθηματικά του πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος τα είχε, το ελάχιστο τέσσερις βαθμούς. Πήρε συνολικά μηδέν. Άθροισμα εκτός προγράμματος που έφερε γκρίνια και εσωστρέφεια. Μέχρι έναν βαθμό δικαιολογημένη, αν και στο ποδόσφαιρο δύσκολα μπορεί κάποιος να κάνει ταμείο στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Από έναν Άρη όμως που έχει βάλει ψηλά τον πήχη και οι κόσμος του περίμενε παρουσία στους Ομίλους του Conference League και ρόλο πρωταγωνιστή με το καλημέρα, επόμενο ήταν να μην υπάρχει μεγάλη πίστωση χρόνου. Απ’ αυτή που είχε και έχει, όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια, ανάγκη η ομάδα του Πάρντιου. Οι λόγοι είναι γνωστοί.
Ο κυριότερος ότι οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ επιβάλλουν να υπάρξει χρόνος για να βρει η ομάδα τον βηματισμό της. Και σα να μην έφθανε αυτό ήρθε και ο τραυματισμός του Ντουκούρε πρώτα και μετά του Μπράμπετς που ενίσχυσαν τις… αρρυθμίες της ομάδας. Αυτές που προβληματίζουν τον Πάρντιου μετά την εικόνα της στον αγώνα με τον Βόλο. Και το μεγάλο ερωτηματικό; Τι Αρης θα παρουσιαστεί αύριο με την ΑΕΚ; Αγώνα τον οποίο θα πρέπει να κερδίσει και για τους βαθμούς και για να «ψαλιδίσει» την αντίπαλο του με την οποία ανταγωνίζεται στο Πρωτάθλημα με τους ίδιους στόχους.

Ποια είναι τα ερωτηματικά; Ο παρτενέρ του Φαμπιάνο και η αγωνιστική τους συνεργασία και οι επιλογές στον ανασταλτικών μέσων. Οι αδύναμοι κρίκοι στον Βόλο οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν τα όπλα του Αρη αύριο. Από ποιον εξαρτάται; Από τις επιλογές του Πάρντιου. Καλό το μότο «ουδείς αναντικατάστατος» αλλά αυτό θα πρέπει να φανεί στην πράξη. Όταν ο Πάρντιου σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Ετέμπο που έχει κάνει μόνο δύο προπονήσεις, δείχνει ότι έχει ένα τεράστιο έλλειμμα στο κέντρο, άρα και επιλογές παικτών που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.