Γέρνει την πλάστιγγα στην πλευρά του

Γιώργος Στράντζαλης08 Οκτωβρίου 2022



Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ και στον Αρη προετοιμάζονται για έναν “τελικό”. Μια νίκη μπορεί να σβήσει για τα καλά την ήττα στο Πανθεσσαλικό και ν’ αλλάξει ξανά τον δρόμο του Αρη στο Πρωτάθλημα, στην προσπάθεια της ομάδας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Άλαν Πάρντιου γνωρίζει καλά ότι οι ισορροπίες παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοια ματς. Και θέλει αυτές να είναι με το μέρος της ομάδας του, που θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει μια ανεβασμένη αγωνιστικά ΑΕΚ αλλά στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και με τη βοήθεια και του κόσμου του ο Αρης έχει αποδείξει στα φετινά λεγόμενα μεγάλα ματς (βλέπε Μακάμπι, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό) ότι έχει τρόπο να γέρνει στην πλευρά του την πλάστιγγα και να μεταφέρει την πίεση στον αντίπαλο. Αυτό θα επιδιώξει να κάνει και με την Ένωση, κόντρα στην οποία μετράει τρεις διαδοχικές νίκες. Οι Κιτρινόμαυροι βγήκαν νικητές από τις περσινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στα Play off και είχαν κερδίσει στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής διάρκειας.

Ο Άγγλος προσανατολίζεται σε αλλαγές καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από το επίπεδο ανταπόκρισης κάποιων παικτών του και ειδικά στον ρόλο που τους έδωσε στο Πανθεσσαλικό. 

Για παράδειγμα, πολύ δύσκολα θα εμπιστευτεί ξανά τον Πίρσμαν στη θέση του στόπερ και η επιλογή του Ν’ Κουλού δίπλα στον Φαμπιάνο μοιάζει να έχει “κλειδώσει”. Ομοίως και στην επίθεση καθώς το ρίσκο που πήρε με τον Πάλμα στο “9” απέτυχε. Ο Ονδουριανός δεν τράβηξε στην κορυφή και φαίνεται ότι η φανέλα βασικού θα επιστρέψει στον Άντρε Γκρέι με τον Πάλμα να παίρνει είτε τη θέση του Ιτούρμπε, είτε να μένει στον πάγκο.

 Ο Τζαμαϊκανός φορ ταιριάζει περισσότερο σε ματς όπως αυτό της Κυριακής, ενώ και οι αριθμοί του δείχνουν ότι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” είναι πιο επιδραστικός στην επίθεση. Τα έξι από τα επτά γκολ και οι δύο ασίστ που έχει δώσει σε 10 συμμετοχές του, σε Ευρώπη και Πρωτάθλημα, σημειώθηκαν σε εντός έδρας ματς. Και την Κυριακή ο Αρης θα πρέπει να είναι δημιουργικός και να σκοράρει, απέναντι σε μια ΑΕΚ που έχει δεχτεί τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες Πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.