Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον!

Αρις Νικολάκης07 Οκτωβρίου 2022

Αυτό το οποίο φοβούνται οι φίλοι του «δικέφαλου», αυτό γίνεται. Τελείωσε η ΔΕΘ . Κρύφθηκαν οι πολιτικοί. Άχνα τους δεν ακούγεται για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Κυρίως δε, για το… μέτωπο του Καυτανζόγλειου, δυτικά της Τούμπας.

Ελάχιστα βέβαια… Ψίθυροι ακούγονται κι από πλευράς ΠΑΟΚ! Αν κι υπήρξε – δεν δε λαθεύουμε – δέσμευση για τακτική ενημέρωση περί της Νέας Τούμπας. Και δεν υπάρχει.

Τέλος πάντων.

Σημασία έχει πως το μεγαλεπήβολο έργο του άλματος στο μέλλον για τη Θεσσαλονίκη, δε προχωρά. Με ευθύνη του υφυπουργείου Αθλητισμού, ήτοι της Κυβέρνησης. Τούτο δε, επειδή κυρίαρχο εμπόδιο στην πορεία του έργου είναι η μεταστέγαση του ΠΑΟΚ. Και της ΠΑΕ και των τμημάτων του Ερασιτέχνη τα οποία εδρεύουν στην Τούμπα.

Το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο είναι μονόδρομος και για τον ΠΑΟΚ και για την Κυβέρνηση. Απορεί κι εξίσταται όμως, ο κόσμος του ΠΑΟΚ καθώς μέχρι σήμερα όχι μόνο βήμα μπροστά δεν έγινε αλλά ούτε καν βήμα σημειωτόν δε γίνεται.

Για την ακινησία αυτή υπεύθυνος κι υπόλογος είναι το υφυπουργείο Αθλητισμού. Ο ρόλος του (και) για τη Νέα Τούμπα είναι γνωστός. Δεν το έχει άδικα χαρακτηρίσει ο ΠΑΟΚ «εχθρικό» απέναντι του. Με όποιες επιπτώσεις έχει αυτός ο χαρακτηρισμός για την Κυβέρνηση

Κι έχει επιπτώσεις για την Κυβέρνηση επειδή αυτή θέτει θέμα Νέας Τούμπας μόνον κατά την διάρκεια των ΔΕΘ. Πριν και μετά; Μην την είδατε. Μην την απαντήσατε!

Όλα αυτά μάλιστα, με τον Πρωθυπουργό επίσημα να δεσμεύεται για εξελίξεις. Κι εξελίξεις ο κόσμος του ΠΑΟΚ μήτε ακούει, μήτε βλέπει. Με λίγα λόγια; Το υφυπουργείο Αθλητισμού βλάπτει σοβαρά εκθέτοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρατημένο στην κακή του μοίρα το Στάδιο φθείρεται ολοένα και περισσότερο από την εγκατάλειψη του αλλά… Καρφί δεν τους καίγεται στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Αυτοί βέβαια, καίνε την Κυβέρνηση. Όχι μόνον για τη Νέα Τούμπα. Και για πολλά άλλα ανοικτά αθλητικά θέματα στα οποία τα έχει κάνει μαντάρα.

Η στασιμότητα – παρά τις σαφείς προθέσεις, τις οποίες εξέφρασε δημόσια, ο Πρωθυπουργός για ταχείες εξελίξεις – προκαλεί οργή κι αγανάκτηση. Η στασιμότητα κρατά και την κατασκευή της Νέας Τούμπας και την επισκευή του Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο μετέωρες. Η χρήση του από τον ΠΑΟΚ θα το φρεσκάρει, θα το φροντίσει, θα το βελτιώσει. Θα το καταστήσει όχι απλά, στολίδι αλλά έκλαμπρο στολίδι της Θεσσαλονίκης!

Και με όλα αυτά τα επί του παρόντος, θλιβερά, δεν βρίσκεται ένα (…οποιοδήποτε) στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα του θέματος. Να βγει και να πει κάτι. Κάτι σαν πετριά να ρίξει, ώστε να ταραχθούν. Προεκλογική περίοδο διανύουμε…

Δε ζουν εκεί πάνω, στην καρδιά της Μακεδονίας; Δεν ακούν; Δε νιώθουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας την αποστροφή των ΠΑΟΚτσήδων για την κυβερνώσα παράταξη ; Δεν αφουγκράζονται το …βουητό της πλατιάς διαμαρτυρίας για την Κυβέρνηση - εξ αιτίας της σφόδρα αντιΠΑΟΚτσήδικης πολιτικής του υφυπουργείου Αθλητισμού;

Εάν κι εφ’ όσον δε ζουν, δεν ακούν, δε νιώθουν και δεν αφουγκράζονται αυτοί, τι να πούμε εμείς;… Καλώς πράττουν και σιωπούν. Να ξέρουν όμως, πως ανάλογα θα πράξουν σιωπώντας οι φίλοι του «δικέφαλου»… Όσο δεν υπάρχει νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον, τουλάχιστον… Όταν τούς ζητηθεί, να μιλήσουν δια της κάλπης!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.