Δεν ταξιδεύουν στο Κατάρ οι οικογένειες των Δανών

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2022

Με στόχο να κερδοφορήσει το Κατάρ όσο το δυνατόν λιγότερο, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Δανίας αποφάσισε να ταξιδέψει για το Μουντιάλ η αποστολή της χώρας χωρίς τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού σταφ.

Μπορεί προ ημερών να κυκλοφόρησε η είδηση ότι ούτε οι οικογένειες και οι σύντροφοι των παικτών της Γερμανίας θα ταξιδέψουν για το Κατάρ λόγω του κόστους (λόγω της μειωμένης διαθεσιμότητας) της διαμονής που αποτελεί ... «εφιαλτη», όμως ο λόγος που θα γίνει το ίδιο με τους Δανούς είναι διαφορετικός.

«Δεν θέλουμε να συνεισφέρουμε στην δημιουργία κέρδους για το Κατάρ», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της DBU, Γιάκομπ Χόιερ στην εφημερίδα «Ekstra Bladet» και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, έχουμε περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ταξιδιωτικές μας δραστηριότητες. Στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, οι σύζυγοι και οι φίλες των παικτών ταξίδεψαν με το διοικητικό συμβούλιο, αλλά όπως είπα, ακυρώσαμε αυτά τα ταξίδια για αυτήν την διοργάνωση».

Παράλληλα, η DBU μείωσε τα ταξίδια στο Κατάρ για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα. Καθένας από αυτούς μπορεί να παρευρεθεί μόνο σε έναν αγώνα της Δανίας, ενώ δεν επιτρέπεται να είναι παρόντα περισσότερα από δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε κάθε παιχνίδι.

Είναι ηδη γνωστό πως η Δανία είναι μια από τις χώρες που στέκονται ανοιχτά ενάντια στην διοργάνωση, ενώ σε συνεργασία με την Hummel, την εταιρεία που ντύνει την αποστολή, κυκλοφόρησε τις φανέλες της ομάδας οι οποίες σχεδιάστηκαν ως διαμαρτυρία ενάντια στην στάση του Κατάρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.