«Απίστευτη η προσήλωση του Βιεϊρίνια στην εκπαίδευση για την παροχή πρώτων βοηθειών»

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για την προστασία των παικτών στα γήπεδα, ειδικά όταν πρέπει να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη, ο Νίκος Γκούρτσας από το ΕΚΑΒ.

Σχολίασε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την απόφαση του Βιεϊρίνια, που παρακολούθησε την διαδικασία της εκπαίδευσης και συμμετείχε ενεργά.

Ο Νίκος Γκούρτσας από το ΕΚΑΒ είπε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” τα εξής: “Θα πρέπει οι πρώτες βοήθειες να δοθούν από αυτόν που θα βρεθεί δίπλα στον πάσχοντα, ειδικά όταν βρισκόμαστε μέσα στο γήπεδο. Σε μία προπόνηση, ποιος θα είναι δίπλα σε αυτόν που θα καταρρεύσει; Προφανώς ο συμπαίκτης του.

Ήταν μία προγραμματισμένη εκπαίδευση. Και με έκπληξη είδα το όνομα του κυρίου Βιεϊρίνια που δήλωσε συμμετοχή για να εκπαιδευτεί για ΚΑΡΠΑ. Παρακολούθησε με προσήλωση όλη την εκπαίδευση, έκανε ερωτήσεις, κρατούσε σημειώσεις. Με εντυπωσίασε. Αποτελεί πρότυπο για όλα όσα έχει κάνει. Υπήρχε υποχρέωση της ομάδας, το φιλικό με τον Πανσερραϊκό και δεν μπόρεσαν να έρθουν και άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ. Αν ξέρω φυσικά και μπορώ να κρατήσω στην ζωή κάποιον που θα υποστεί σοκ.

Παλαιότερα είχα πάει στον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι παίκτες δείχνουν τα τελευταία χρόνια μία ευαισθητοποίηση, μικρή όμως. Όταν βλέπουν παραδείγματα όπως του αρχηγού του ΠΑΟΚ, τότε ναι, παρακινούνται. Πρέπει να γνωρίζουν οι γύρω μας πως ακριβώς πρέπει να αντιδρούν σε τέτοιου είδους κρίσιμες περιπτώσεις, πως θα μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.