Ο Ετέμπο έγινε απαραίτητος πριν ενσωματωθεί στον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης04 Οκτωβρίου 2022

Ο Πίτερ Ετέμπο πήρε χθες στα χέρια του την ταξιδιωτική βίζα και αναμένεται σήμερα (12:45) στη Θεσσαλονίκη.

Υπό κανονικές συνθήκες η άφιξη του ποδοσφαιριστή δεν θα στοιχειοθετούσε πρώτη είδηση αλλά στην περίπτωση του Αρη η παρουσία του Νιγηριανού είναι μείζονος σημασίας θέμα. Αρχικά γιατί ο Ετέμπο φτάνει στη Θεσσαλονίκη με καθυστέρηση (σχεδόν) ενός μήνα καθώς η συμφωνία του με τον Αρη χρονολογείται από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και δευτερευόντως γιατί με τις υπάρχουσες συνθήκες στα χαφ η παρουσία του 26χρονου στο πλάνο του Πάρντιου είναι απαραίτητη, με την προσδοκία ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Η ανυπομονησία με την οποία περιμένει ο Άγγλος την άφιξη του Ετέμπο μοιάζει σαν ένα μικρό παιδί που περιμένει να πάρει τη σοκολάτα του. Δεν εξηγείται διαφορετικά η τοποθέτησή του μετά την ήττα από τον Βόλο, όπου ενέταξε τον Νιγηριανό στις σημαντικές απουσίες που είχε να διαχειριστεί παρότι ο παίκτης ακόμη δεν έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη, όπερ σημαίνει ότι 1) δεν έχει προπονητή με την ομάδα, 2) δεν υπάρχει εικόνα για την αγωνιστική του κατάσταση. Προφανώς ο Πάρντιου κρίνει απαραίτητη την παρουσία ενός κεντρικού μέσου με τα χαρακτηριστικά του “κόφτη” και εκτιμά ότι ο 26χρονος μπορεί να λύσει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. 

Βέβαια... “ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη την εβγάλαμε” καθώς στοιχειοθετεί ερωτηματικό η αγωνιστική ετοιμότητα ενός ποδοσφαιριστή που κατέγραψε το τελευταίο “γεμάτο” παιχνίδι (με την Γουότφορντ) τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ τους τελευταίους έξι μήνες έχει μόλις ένα 45άλεπτο και ένα 90άλεπτο, τον περασμένο Ιούνιο με την Εθνική Νιγηρίας. Προφανώς, όμως, η παραδοχή του Πάρντιου αναδεικνύει το πρόβλημα έλλειψης επιλογών και εμπιστοσύνης στις υπάρχουσες, το οποίο πρόβλημα διογκώθηκε μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Ντουκουρέ. Νταμπό και Ντιόπ δεν έχουν καταφέρει ακόμη να κερδίσουν την εμπιστοσύνη παρουσιάζοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισής τους (και) στον Βόλο αναδεικνύεται μέσα από την επιλογή του Άγγλου να τους αντικαταστήσει στο β’ ημίχρονο, παίζοντας από ένα σημείο και μετά δίχως “καθαρά” αμυντικά χαφ.

 Εν κατακλείδι, μετά την οριστικοποίηση της άφιξης του Ετέμπο, εκείνο που έχει τη σημασία του είναι η αγωνιστική ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή και ο χρόνος που θα χρειαστεί. Την εμπειρία και την ποιότητα τα έχει ο Νιγηριανός, αλλά ο Αρης τούτη τη στιγμή και προκειμένου να καλύψει το κενό στη μεσαία γραμμή χρειάζεται μια προσθήκη που θα αποδώσει άμεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.