Σανς: Πρώτη ήττα ομάδας του NBA από κάποια εκτός ΗΠΑ μετά από χρόνια

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2022

Ήττα-σοκ γνώρισαν οι Φίνιξ Σανς τα ξημερώματα, οι οποίοι μετά απο αρκετά χρόνια, μπήκαν στη λίστα με τις ομάδες του ΝΒΑ που ηττήθηκαν από κάποια εκτός ΗΠΑ και μάλιστα σε αμερικανικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, οι 36ερς της Αδελαΐδας από την Αυστραλία κέρδισαν τους πρωτοπόρους της Δύσης την περσινή χρονιά με 134-123 μέσα στην έδρα της ομάδας του ΝΒΑ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων διεθνών φιλικών αγώνων προετοιμασίας στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του κόσμου.

Η τελευταία φορά που κάποια ομάδα εκτός ΝΒΑ κέρδισε ομάδα της λίγκας ήταν το 2016, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης του Ντόνσιτς κέρδισε μέσα στην ισπανική πρωτεύουσα τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 142-137 (στην παράταση), ενώ σε αμερικανικό έδαφος, η τελευταία ομάδα του ΝΒΑ που ηττήθηκε από κάποια εκτός ΗΠΑ, ήταν οι Νετς το 2015, όταν έχασαν από την Φενερμπαχτσέ με 101-96.



Στα του αγώνα, οι Αυστραλοί έφτασαν στην νίκη χάρη στο εξωπραγματικό ποσοστό τους στα τρίποντα το οποίο άγγιξε το 55,8% (24/43) στο οποίο οι Σανς δεν είχαν απάντηση παρά τους 23 πόντους που πέτυχε ο Κάμερον Πέιν, ενώ από 22 πέτυχαν οι ΝτιΆντρε Έιτον και Μάικαλ Μπρίτζες. Ο Ντέβιν Μπούκερ έμεινε στους 13, ενώ 6 μαζί με 12 ασίστ είχε ο Κρις Πολ.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.