Η ερυθρόλευκη ύπουλη «μαχαιριά» πριν από τα εγκαίνια της OPAP Arena

Δημήτρης Μπούζας01 Οκτωβρίου 2022

Είπα κάποια στιγμή να παρέμβω σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, στην οποία είχε ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τον «ποδοσφαιρικό μας πολιτισμό», όπως αυτός εκδηλώθηκε με την απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να προσκαλέσει όλους τους προέδρους των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. 

Κι αυτό, γιατί κάπου το πράγμα «σκόνταψε», όταν έφτασε στην υποθετική ερώτηση ποιοι από αυτούς θα αποδεχθούν και θα παραστούν αυτοπροσώπως και όχι δια αντιπροσώπου. 

Και «κόλλησε» στην περίπτωση συγκεκριμένων, όπως του Μαρινάκη, του Αλαφούζου, του Σαββίδη και του Καρυπίδη. 

Καλοπροαίρετος ο οικοδεσπότης της εκπομπής και αναφερόμενος στην πρόθεση του Μελισσανίδη σε μια τόσο σημαντική στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιστορική για την ομάδα του εκδήλωση, κατέθεσε την άποψη ότι μάλλον δεν υπήρχε λόγος για κανέναν από τους προσκληθέντες, να αρνηθεί την παρουσία του. Εκτός βέβαια αν υπήρχε και δεν το γνώριζε ούτε ο ο ίδιος. 

Σκέφτηκα λοιπόν προς στιγμή να παρέμβω και διαφωνώντας να υποστηρίξω, ότι όλοι όσοι ήθελαν να μην βρεθούν, θα έβρισκαν κάποιο λόγο. Δεν το έκανα. Οι εξελίξεις δικαίωσαν απλά την άποψη που είχα και την οποία πιστεύω είχαν και πολλοί άλλοι γνώστες του χώρου. Δεν θα μιλήσω για μικροψυχίες και συμπλέγματα, γιατί υπάρχουν κι άλλα ακόμη χειρότερα. Μένω στην εκτίμηση πως η μόνη ειλικρινή αντιπροσώπευση ήταν αυτή της οικογένειας Σαββίδη. 

Θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να σας διευκρινίσω και να σας επισημάνω τι εννοώ, γράφοντας πως υπάρχουν και χειρότερα από τις υποκρισίες και τις μικροψυχίες. Κι αυτό το κάνω για όλους όσους δεν γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός, του οποίου ο πρόεδρος είναι προϊστάμενος και στη Σούπερ Λίγκα, παραμονές των εγκαινίων, κατήγγειλε δημόσια με άρθρο της εφημερίδας του (ΤΑ ΝΕΑ), ότι δόθηκε παράνομα άδεια λειτουργίας για την «OPAP ΑRENA». Με τίτλο: «Είναι σίγουροι ότι έδωσαν άδεια σε ένα ανασφαλές γήπεδο για την ΑΕΚ»; Και με τίτλο: «Η ΑΕΚ πήρε την πολυπόθητη υπογραφή, αλλα οι επιβεβαιωμένες ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας του γηπέδου, δεν κρύβονται κάτω από το χαλάκι». 

Ο αρθρογράφος προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση κατά της αρμόδιας επιτροπής, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που υπάρχουν και χαρακτηρίζοντας αδιανόητη την αδειοδότηση υπό κανονικές συνθήκες. Συγχρόνως, προχώρησε στις ευθύνες που έχει η ΑΕΚ, γιατί γνωρίζοντας τις ελλείψεις που εντοπίστηκαν δεν φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές. Ξέρω τι ακριβώς θα θέλατε να μου πείτε μετά από την αποκάλυψη αυτή, της ερυθρόλευκης ύπουλης μαχαιριάς δηλαδή, παραμονές των εγκαινίων, σε συνδυασμό όχι με τις πιθανότητες της παρουσίας του Μαρινάκη που ήταν ανύπαρκτες, αλλά με την επιστολή που απέστειλε στον Μελισσανίδη, ξεκινώντας με το «Αγαπητέ Δημήτρη»!! Δεν ξέρουμε αν το λιμάνι βρήκε τον παράγοντα που θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο, αποκλείοντας βέβαια το ενδεχόμενο αυτός να είναι ο Καραπαπάς.



ΥΓ: Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ συνεχίζεται στο ίδιο καλό κλίμα, με τις προοπτικές να επιβεβαιωθεί και το sold out. Ωστόσο πρόβλημα αποτελεί η κατάσταση του νεαρού Κουλιεράκη, ο οποίος συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Οσο για τον αντικαταστάτη του; Μην στενοχωριέστε, οι ειδικοί του ΠΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ, αυτοί που είχαν κάποτε αναδείξει και MVP τον Σάκχοφ και παράδειγμα σταθερότητας και μονιμότητας τον μετριότατο Μουργκ, ήδη έχουν επιβάλει τον αντικαταστάτη του. Μαντέψτε ποιος είναι: Ο Νάσμπεργκ. Αγνοώντας προφανώς ότι όχι απλά δεν έχει συντονιστεί και προσαρμοστεί με τον ΠΑΟΚ, αλλά ούτε έχει δείξει στο διάστημα που δοκιμάζεται πως μπορεί να δώσει λύσεις σε ένα τόσο σοβαρό παιχνίδι. Σε κάποιους έβαλαν πιπέρι στο στόμα τους να μην αναφέρουν ποτέ το όνομα του καλύτερου αμυντικού του περσινού πρωταθλήματος. Τους το θυμίζουμε λέγεται Κάργας ή εν πάση περιπτώσει κάποια λύση άλλη, πέραν αυτής που δεν θεωρείται ποδοσφαιρικά λογική.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.