ΠΑΟΚ: Όταν αποδοχές και προσφορά είναι παράλληλες γραμμές

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2022

Επιμέλεια: Τάνια Μοσχοπούλου

Πολλοί παίκτες έχουν καταφέρει να κάνουν αξιόλογη ευρωπαϊκή καριέρα και να κερδίσουν με το σπαθί τους μεγάλες μεταγραφές, τραβώντας τα βλέμματα ποικίλλων συλλόγων. Φαίνεται όμως πως ο Βαρδάρης και η ευωδία του Θερμαϊκού έκανε πολλούς από αυτούς να ξεχάσουν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες και να περάσουν ένα εύλογο διάστημα στην όμορφη Θεσσαλονίκη ως... τουρίστες.

Με αφορμή, λοιπόν, το πιο πρόσφατο και περίτρανο παράδειγμα του Λέο Ζαμπά και τη λύση του συμβολαίου του, ας κάνουμε μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν για να θυμηθούμε τις περιπτώσεις παικτών στους οποίους ο μισθός έμπαινε κανονικά κάθε μήνα στην τράπεζα, τα γκολ όμως δεν πλησίαζαν ούτε καν τα δοκάρια.

Ντοριάν Λέβεκ


Ο Ντοριάν Λεβέκ ήρθε στον ΠΑΟΚ από την Γκινγκάμπ το καλοκαίρι του 2017. Αγωνίστηκε μόλις για 60' στο παιχνίδι απέναντι στον Εργοτέλη και από εκείνο το σημείο και μετά δήλωνε... τραυματίας.

Το επόμενο καλοκαίρι, μετά από μια σεζόν μονίμως στο κρεβάτι του φυσιοθεραπευτή, ο Λουτσέσκου του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το restart και αυτός αρνήθηκε δηλώνοντας ξανά τραυματίας λίγα δευτερόλεπτα πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο σε αγώνα προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους. Εξαιτίας αυτού, οι «σύγχρονοι» οπαδοί του ΠΑΟΚ φέρνουν κατευθείαν το όνομά του στο μυαλό τους όταν ψάχνουν στην ντουλάπα τους για κάποιο πιο χειμερινό... πανωφόρι!


Γεβγέν Χατσερίντι

Τον Μάϊο του 2018 ο Χατσερίντι αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή της καλοκαιρινής εκείνης περιόδου, ερχόμενος στην Τούμπα ως "δώρο-μεταγραφή" της οικογένειας Σαββίδη. Άλλωστε ήταν ο διακαής τους πόθος για αρκετά χρόνια.

Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε μόλις σε 11 αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο τελευταίος ήταν απέναντι στη Τσέλσι όπου μάλιστα είχε αποβληθεί. Δεν μπόρεσε να "δέσει" με την ομάδα έχοντας απέναντι του, το εξαιρετικό δίδυμο των Κρέσπο-Βαρέλα. Μάλιστα χωρίς να συνεισφέρει στην ομάδα, έφυγε από αυτήν κατά 1,5 εκ. ευρώ πλουσιότερος.


Άντερσον Εσίτι

Μετά από τρία χρόνια στη Γάνδη, ο Άντερσον Εσίτι «μετακόμισε» στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019, όπου δεν μπόρεσε να αφήσει το στίγμα του.

Η επένδυση στον Νιγηριανό της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων, κάθε άλλο παρά σωστή αποδείχθηκε. Ενδεικτικό του πόσο δεν “κόλλησε” ο Εσίτι με τον ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη ούτε του Αμπέλ Φερέιρα, ούτε του Πάμπλο Γκαρσία ούτε του Ράζβαν Λουτσέσκου, είναι πως κατέγραψε μόνο 12 “γεμάτες” συμμετοχές, δηλαδή να πάρει φανέλα βασικού και να αγωνιστεί σε ολόκληρο το 90άλεπτο.Και αυτό στα χέρια τριών διαφορετικών προπονητών!

Σίνζι Καγκάβα

Ο διεθνής Ιάπωνας, στους 11 μήνες που ανήκε στον ΠΑΟΚ, είχε μηδαμινή προσφορά. Με την ασπρόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε σε μόλις 12 παιχνίδια, μην έχοντας καταφέρει να βρει δίχτυα και έχοντας μοιράσει μία ασίστ, χωρίς να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν οι Θεσσαλονικείς.

Η περίπτωσή του θύμισε λίγο εκείνη του Μπερμπάτοφ, που γέμισε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω της τεράστιας ευρωπαϊκής του καριέρας , όμως δεν κατάφερε ποτέ να αναβιώσει τις ένδοξες εποχές των «νιάτων» του και στην Τούμπα.

Μοιραία, λοιπόν, το συμβόλαιό του Ιάπωνα λύθηκε και ο ίδιος αφού αντιλήφθηκε πως δεν πρόσφερε τα προσδοκώμενα, ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Τουλάχιστον, και στις δύο περιπτώσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε μερικά έσοδα... από τις φανέλες!

Αντόνιο Τσόλακ

Μετά την φυγή του από την Θεσσαλονίκη έχει κάνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μιλάνε πιο συχνά για αυτόν ακόμη και από ότι όταν ήταν εδώ, και μάλιστα με... καλά λόγια.

Το πέρασμα του Κροάτη επιθετικού από την Τούμπα δεν ήταν πετυχημένο. Ο Τσόλακ αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από τη Ριέκα, έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ, με την καρτέλα του να γράφει 90 συμμετοχές με 51 γκολ και 15 ασίστ με τον Κροατικό σύλλογο.

Στην Τούμπα έμεινε έξι μήνες, και μέτρησε μόλις ένα γκολ και αυτό απέναντι στον Παναιτωλικό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το 2021 παραχωρήθηκε στη Μάλμε με την οποία σε 40 αναμετρήσεις μέτρησε 19 γκολ και 3 ασίστ. Οι Σουηδοί ήθελαν να τον κρατήσουν αλλά δεν θέλησαν να ξοδέψουν τα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ που αξίωνε ο ΠΑΟΚ.

Επιστέφοντας λοιπόν στην Θεσσαλονίκη, και ειδικά μετά και την αποχώρηση του Σβιντέρφσκι, ο Κροάτης δεν κατόρθωσε ποτέ να μπει στα παπούτσια του Φορ που έψαχνε απεγνωσμένα ο ΠΑΟΚ. Κάτι το οποίο κατάφερε με μεγάλη επιτυχία στην Ρείντζερς , εκεί όπου συνεχίζει την καριέρα του, με τους Θεσσαλονικείς να απορούν για αυτήν του την μετάλλαξη και τα κατά ριπάς γκολ που σημειώνει.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.