Με καλή ψυχολογία αλλά και με την Τούμπα καμίνι

Δημήτρης Μπούζας30 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε και σήμερα το πόσο σημαντικό για τον δικέφαλο είναι το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής, απέναντι στον αήττητο Παναθηναϊκό, που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. 


Αήττητοι βέβαια είναι και οι γηπεδούχοι, αλλά βρίσκονται 4 βαθμούς πίσω και στην 2η θέση. Στο προχθεσινό μας σχόλιο αναφερθήκαμε ιδιαίτερα στο ρόλο που θα παίξει στο συγκεκριμένο σπουδαίο παιχνίδι ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Προεξοφλήσαμε ένα sold out και μια ατμόσφαιρα που θα θυμίζει Τούμπα από τα παλιά. 

Τα μηνύματα που έρχονται όχι μόνο από την πόλη, αλλά και από την περιφέρεια συγκλίνουν μονόδρομα στην επιβεβαίωση της πρόβλεψης μας. Η έδρα – θρύλος είναι έτοιμη να δώσει φλόγα από τη φλόγα της και ψυχή από την ψυχή της, σε εκείνους που θα επιλεγούν για να φέρουν σε αίσιο πέρας μια ομολογουμένως δύσκολη αποστολή. Ο Λουτσέσκου έμπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος θα έλεγα, γνωρίζει πολύ καλά τι «έχει στα χέρια του» και τι... «έχει απέναντι του». 

Στα συν της καλής ψυχολογίας που υπάρχει μετά και την επιβεβαίωση της συμμετοχής του Λύρατζη, η εικόνα των δύο βασικών παικτών οι οποίοι «αναβαθμίστηκαν» αγωνιστικά μέσα από τις εθνικές ομάδες της χώρας τους (Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς). Ο πρώτος βέβαια έδειξε και στα τελευταία παιχνίδια με την ομάδα του, ότι ήταν σε τροχιά αξιοσημείωτης βελτίωσης. Με την εθνική όμως ομάδα της Σερβίας ήταν εξαιρετικός, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι τελευταίες καλές του εμφανίσεις στην Τούμπα, δεν ήταν τυχαίες και περιστασιακές.

 Σαφέστατα έκπληξη θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν και η εικόνα του Κούρτιτς, ο οποίος στον αγώνα με τη Νορβηγία ήταν μέσα στους κορυφαίους, πράγμα που φάνηκε και μέσα από τις δηλώσεις του κόουτς των αντιπάλων, που τον χαρακτήρισε ουσιώδη και παίκτη που αποτελεί βασικό κλειδί για έναν προπονητή. 

Σε αυτήν την «αναβάθμιση» θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τον Κοτάρσκι, ο οποίος στα πλέι οφ του Euro U21 απέκρουσε δύο πέναλτι και οδήγησε στην πρόκριση την Κροατία. Ομως ο νεαρός γκολκίπερ ήδη ήταν αξιολογημένος και αναβαθμισμένος από τις εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ. Συμπερασματικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι ο Λουτσέσκου έχει καθαρή άποψη πλέον για το τι έχει στα χέρια του. 

Το τι έχει όμως στον αντίποδα ο Γιοβάνοβιτς, διαβάστε το από έναν έγκυρο δημοσιογράφο του πράσινου ρεπορτάζ: «Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει τι μπορεί να δώσει στην ομάδα του, ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πέρα από βαθμούς, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ψυχολογία και παράλληλα θα γίνει ακόμα πιο υπολογίσιμος αντίπαλος στη μάχη για τον τίτλο. Ο τεχνικός των πρασίνων δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά σε σχέση με το πλάνο που εφαρμόζει μέχρι τώρα. Κάποια μεγάλη έκπληξη δεν προβλέπεται στην ενδεκάδα, ωστόσο είναι πιθανό να δούμε παίκτες με κάπως διαφορετικούς ρόλους. Οπως για παράδειγμα τον Τσέριν, που είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, ικανός να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Στόχος του Γιοβάνοβιτς, είναι η ομάδα του να διατηρήσει το μηδέν και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στην κόντρα. Είναι πιθανό ο Παναθηναϊκός να δώσει την μπάλα στον ΠΑΟΚ και να περιμένει στα 2/3 του γηπέδου, έτσι ώστε να μην βρει χώρους ο αντίπαλος. Αλλωστε ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πως δυσκολεύεται μέχρι τώρα με αντίστοιχα πλάνα και αυτό φιλοδοξεί να πετύχει και στο ντέρμπι της Τούμπας ο Γιοβάνοβιτς».

Σας δώσαμε μια εικόνα για τα αντίπαλα στρατόπεδα και νομίζουμε ότι μέσα από αυτήν, έχετε την ευκαιρία να κάνετε τις προβλέψεις σας. Για τον ΠΑΟΚ σαφέστατα ισχύει αυτό που αναφέρουμε και στον τίτλο του σημερινού μας σχολίου.

ΥΓ1: Ο αναγνώστης της στήλης Παύλος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Δημοσιογραφία για τα μπάζα: Μαθαίνουμε για δίκες που έγιναν μετά την απόφαση, χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση ότι υπήρξε κατηγορία και δίκη σε εξέλιξη».

ΥΓ2: Αντώνης Παυλίδης: «Η Θεσσαλονίκη όπως άλλωστε έχετε γράψει αρκετές φορές, είναι ένα μικρό χωριό και γνωριζόμαστε όλοι. Λυπάμαι ειλικρινά για κάποιους από το σινάφι σας, που νομίζουν ότι είμαστε λωτοφάγοι και μας πασάρουν δημοσιεύματα κατά παραγγελία και κατά περίσταση. Μερικοί εξ αυτών έχουν κάνει τέτοιες κωλοτούμπες, που είναι αδύνατον να μην τις έχουν αντιληφθεί ακόμη και οι πιο αδαείς. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει».

ΥΓ3: Τα μάθατε τα νέα; Πέρασαν στα γραπτά ο Κομίνης, ο Παππάς και όλο το... κακό συναπάντημα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο επιτέλους θα ανασάνει και θα πορευτεί στα σίγουρα στην εξυγίανση του!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.