Επιστρέφουν τα... φαντάσματα μέσα από παράθυρα και φεγγίτες

Δημήτρης Μπούζας25 Σεπτεμβρίου 2022

Πρωταγωνιστές διαιτητικών σκανδάλων ξαναγυρίζουν στον χώρο, αναβιώνοντας εφιαλτικές μνήμες. Παγιδευμένος απο πονηρές εισηγήσεις ο νέος αρχιδιαιτητής, θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο ότι χειρότερο έχει στιγματίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τους είχε ξεχάσει - για να μη πω ότι τους είχε θάψει – η κοινή γνώμη. Η είδηση της «επιστροφής» τους, όπως ήταν επόμενο αιφνιδίασε σε απόλυτο βαθμό. Η αναφορά και μόνο του ονόματος τους, οδήγησε αυτόματα στην «υπενθύμιση» εφιαλτικών στιγμών και παραστάσεων, που στιγμάτισαν ανεξίτηλα τον χώρο. Δωρητές αλλά και ληστές τίτλων και παντός είδους διακρίσεων αγωνιστικών, αποσύρθηκαν συνοδευόμενοι από την χλεύη και την περιφρόνηση της κοινής γνώμης. 

Οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το πέρασμα τους από τον χώρο, είναι βέβαιο πως με την ανακοίνωση συγκεκριμένων ονομάτων, ανατρίχιασαν και εξοργίστηκαν. Αναρωτήθηκαν αν είναι δυνατόν διαιτητές που πρωταγωνίστησαν σε τερατώδη σκάνδαλα και ενώ έχουν αποσυρθεί ολοκληρώνοντας τον κύκλο τους, να καλούνται να διακόπτουν την... «συνταξιοδότηση» τους και να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Κι αυτό, γιατί τους έχει ανάγκη η διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ναι, τους θεωρεί απαραίτητους για την βελτίωση κι εξυγίανση του! Στην απορία και στην έκπληξη τους, απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο Μπένετ. Ο νέος αρχιδιαιτητής. Γιατί μόνον αυτός γνωρίζει ποιοι του εισηγήθηκαν την εξωφρενική επαναφορά, με την νεκρανάσταση των κατά τεκμήριο σφαγέων, συνειδητά αποτυχημένων και υποκριτικά ανίκανων. 

Η επιλογή των οποίων σκανδάλισε ακόμη και αυτούς που υπήρξαν μόνιμα ευνοημένοι από τα σκάνδαλα τους. Με δυο λόγια, ο νέος αρχιδιαιτητής καλείται να λύσει άμεσα τον γρίφο. Να μας πει «ποιος» ή «ποιοι» ήταν αυτοί που του εισηγήθηκαν και του πλάσαραν την λίστα με αυτά τα ονόματα. Από εκεί και πέρα, όλοι μας εύκολα θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας, χωρίς όμως και να του δώσουμε άφεση αμαρτιών για την επιπολαιότητα με την οποία δείχνει να διαχειρίζεται το θέμα.

Ο Μπένετ όφειλε να είναι περισσότερο προσεκτικός και πριν προχωρήσει να συμβουλευτεί ανθρώπους σοβαρούς και όχι εκείνους που προφανώς να παρίσταντο στη θεμελίωση της παράγκας και να χειροκρότησαν στην τελετή, την παρουσία και το λόγο του πατέρα Σπάθα. Στους επιλεγέντες «συνταξιούχους» που επανέρχονται στα λημέρια που «δόξασαν», αναφέρονται και μάλιστα την κορυφή της λίστας οι κ.κ Κομίνης και Παππάς. Ακολουθούν βέβαια και αρκετά άλλα ονόματα, ανάμεσα στα οποία οι έχοντες καθαρό διαιτητικό μητρώο, δυστυχώς είναι ελάχιστοι.

Δεν ξέρουμε εάν στη συγκεκριμένη λίστα θα βρεθεί και ο γιος Σπάθας, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι τηλεκριτής στο κανάλι του προέδρου του Ολυμπιακού. Στην ομάδα της καρδιάς του και του πατέρα του, για την οποία διέπραξε ουκ ολίγα σκανδαλώδη και προκλητικά. Ερωτηματικό και για τον... συμπαθέστατο Κασναφέρη, ο οποίος βέβαια εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άλλο επίπεδο (γενικός αρχηγός σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα). 

Ο τελευταίος, τις διαιτητικές υπηρεσίες του τις προσέφερε άλλωστε με το παραπάνω υπερασπιζόμενος τον Ολυμπιακό, την ομάδα της οποίας όπως ο ίδιος τελευταία ομολόγησε, υπήρξε από παιδί οπαδός. Το ακατανόητο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι καλούνται οι παταγωδώς αποτυχημένοι σε ένα ρόλο που θα τους επιτρέπει να αξιολογούν, να βαθμολογούν και να κρίνουν τους εν ενεργεία διαιτητές. Το άλλο βέβαια το ανέκδοτο (με τον Τοτό) ότι θα δώσουν και εξετάσεις πριν αναλάβουν υπηρεσία, είναι για γέλια.

Το συμπέρασμα; Η παράγκα και ο χαλίφης ποτέ δεν αφήνουν τα παιδιά τους. Πάντοτε τα σκέφτονται. Μα θες από το παράθυρο, μα θες από τον φεγγίτη, θα τους μπάσουν στο σαλόνι και κοντά στο τραπέζι... με το μέλι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



ΥΓ: Στον ΠΑΟΚ όπως όλα δείχνουν «αποκαταστάθηκε» η...ηρεμία με την αναγκαστική προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα. Εκείνοι που κάπως ξεθάρεψαν είναι τα βαποράκια και οι νταλαβερτζήδες, που βρίσκουν ευκαιρίες για να μοιράσουν λίγο σανό, ή να συνεχίσουν τα επεισόδια με το σίριαλ Κουλιεράκη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.