Εθνική: Θέλει νίκη για το πρεστίζ και την άνοδο στο Fifa Ranking

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2022

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στον Β' Όμιλο της League C του Nations League και την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης, όμως  το κίνητρο για νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια, αρχής γενομένης από το σημερινό κόντρα στην Κύπρο (24/9, 21:45, Alpha, Novasports) είναι μεγάλο.

Βαθμούς στο Fifa Ranking (η Ελλάδα βρίσκεται στη 49η θέση), ψυχολογία αλλά και πρεστίζ θα δώσουν ενδεχόμενες νίκες στα παιχνίδια με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία ελλείψει βαθμολογικού κινήτρου, μετά το «4 στα 4» που σημείωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Nations League.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ, ούτε λίγο ούτε πολύ αναμένεται να χρησιμοποιήσει την γνωστή του συνταγή στον σημερινό αγώνα με στόχο την 5η συνεχόμενη νίκη. Το σύστημα, όπως όλα δείχνουν θα είναι το 4-2-3-1, ενώ τα διλλήματά του εντοπίζονται αφενός στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Μπουχαλάκη και Κουρμπέλη να διεκδικούν μια θέση δίπλα στον Σιώπη ενώ ερώτημα υπάρχει και στο αν θα παίξει ο Πέλκας (έχει το προβάδισμα) έναντι των Φούντα και Χατζηγιοβάννη στο δεξί άκρο της επίθεσης. Σίγουρα εκτός είναι οι τιμωρημένοι Γιακουμάκης και Μάνταλος.

Οι πιθανές ενδεκάδες: Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Κορρέα, Γκόγκιτς, Κατελάρης, Ιωάννου, Καστάνος, Κυριάκου, Αρτμάτας, Λοΐζου, Παπούλης, Σωτηρίου.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (Μπουχαλάκης), Πέλκας, Μασούρας, Μπακασέτας, Δουβίκας.

Η βαθμολογία του ομίλου:


Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές:
5η αγωνιστική - 24 Σεπτεμβρίου
Βόρεια Ιρλανδία-Κόσοβο (19:00)
Κύπρος-Ελλάδα (21:45)

6η αγωνιστική - 27 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία (21:45)
Κόσοβο-Κύπρος (21:45)

H θέση της Εθνικής στο Fifa Ranking:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.