Με τα... «καραγκιοζιλίκια» τους δίνουν «χρώμα» στο πρωτάθλημα

Δημήτρης Μπούζας24 Σεπτεμβρίου 2022

Στις περιπτώσεις Μανωλά, Μίτσελ, Κλάτενμπεργκ, Καραντώνη, «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», Ζίγκερναγκελ, αποτυπώνεται ανάγλυφα ότι στο dna τους, είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού η αυτογελοιοποίηση.

Δεν ξέρω αν οι επικοινωνιολόγοι που σαφώς θα υπάρχουν στο μεγάλο τιμ το οποίο διαθέτουν, είναι σύμφωνοι με τα όσα βλέπουν να συμβαίνουν γύρω τους. Γιατί στα αλήθεια δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει όλα αυτά τα φαιδρά και ανεκδιήγητα, τα οποία προβάλλονται δημόσια και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, λόγω της πανίσχυρης μιντιακής στήριξης σε όλες τις επίσημες δηλώσεις, εκδηλώσεις και συμπεριφορές του προέδρου, των επιτελών του και της στρατιάς των εξαρτημένων δημοσιογράφων. Οι περισσότεροι από τους οποίους, εργάζονται στα ΜΜΕ του μεγάλου αφεντικού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, η υπαλληλική σχέση και κατά πόσο επηρεάζει κάποιους ευσυνείδητους δεν έχει καμια σημασία. Γιατί οι ελάχιστες εξαιρέσεις μπροστά στην πλημμυρίδα των υποταγμένων, είναι σαν να μην υπάρχουν.

Για να κλείσουμε όμως το θέμα με τους επικοινωνιολόγους, αποδεχόμενοι το λογικό, ότι υπάρχουν και είναι και έμπειροι, θεωρούμε πολύ πιθανό ή ότι δεν περνάει ο λόγος τους για αυτό το σούργελο που ζουν, ή απλά αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία, στις παραστάσεις του ερυθρόλευκου Δελφιναρίου. Διαφορετικά θα είχαν προλάβει ένα σωρό καραγκιοζιλίκια και αυτογελοιοποιήσεις. Θα μείνουμε στα πολύ νωπά και αφήνουμε στην άκρη τα του παρελθόντος, που ήδη θα έχουν ξεχαστεί. Θέμα Μανωλά: Τόσο φρέσκο, που ακόμη δεν έχει στεγνώσει η μελάνι από τους πυχαίους τίτλους των ερυθρόλευκων εντύπων που έγραφαν: «Ο Ολυμπιακός με την μεταγραφή του Μανωλά, δείχνει στην Ευρώπη πόσο μεγαλώνει και ποιοι είναι οι στόχοι του». Μόλις χθες ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Μανωλά, με τον κόσμο του Ολυμπιακού ακόμη να «βλέπει» την χολιγουντιανού τύπου πανηγυρική υποδοχή του στο Πασαλιμάνι (φωτο). Θέμα δεύτερο, πρόσληψη Μίτσελ: Έφυγε σαν αποτυχημένος. Τον επαναπροσλαμβάνουν σαν Μεσσία! Μέχρι να κλείσει η συμφωνία κάποιοι από το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, προλαβαίνουν να γράψουν ότι θα ήταν λάθος η πρόσληψη του. Κι αυτοί όμως με όλους τους υπόλοιπους μαζί, τρέχουν να προλάβουν την υποδοχή του, γράφοντας ύμνους και δοξολογούντες τα προτερήματα του. Τα περασμένα... ξεχασμένα. 

Τονίζουν μάλιστα χωρίς ντροπή ότι εντυπωσιάστηκαν από την απάντηση που έδωσε ο Μίτσελ, όταν του είπαν ότι ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός. Ξέρετε ποια ήταν; «Τι ώρα έχουμε προπόνηση την Τετάρτη»; Θέμα τρίτο, Κλάτενμπεργκ: Τον ξέσκισαν, τον κατασυκοφάντησαν και στη συνέχεια αφού τον έκαναν του χεριού τους, έδωσαν αγώνα να τον φορτώσουν σαν αργόμισθο στην Σούπερ Λίγκα, για να κατασκοπεύει ότι γίνεται στη διαιτησία. Ο Κλάτενμπεργκ αυτή τη στιγμή είναι συγχρόνως αρχιδιαιτητής στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου. Θέμα τέταρτο, Καραντώνης: Ο Ημαθιώτης διαιτητής ξεφτιλίζεται για να αποφύγουν οι ερυθρόλευκοι το έμφραγμα στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και την ίδια ώρα ξεσηκώνουν το σύμπαν και υποστηρίζουν ότι αδικήθηκαν από την διαιτησία. Και το πλέον φαιδρό; Όταν πληροφορούνται ότι ο Μπένετ τον έχει για τιμωρία, σηκώνουν επανάσταση για να τον διασώσουν! Τρελά πράγματα. Θέμα πέμπτο, «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»: Φτύνουν πάνω σε μια εφημερίδα που η Ολυμπιακή συνείδηση την χαρακτηρίζει δεκαετίες ολόκληρες σαν... ευαγγέλιο. Παρόμοια περίπτωση από τους ίδιους, στον πόλεμο εξόντωσης που είχαν κηρύξει στον Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος πολλές φορές θυσίαζε και την αξιοπρέπεια του, προκειμένου να τους βοηθήσει. Πόλεμος ο οποίος έκλεισε προφανώς με την παρέμβαση του γιου του Θόδωρου, αντιπροέδρου της ΟΥΕΦΑ. Θέμα έκτο, Ζιγκερνάγκελ: Τον προσλαμβάνουν με κάποια εκατομμύρια ευρώ, σκοράρει, τον αποθεώνουν και σε χρόνο - ρεκόρ τον ξαποστέλνουν ως αποτυχημένο. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε, αλλά νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος. Απλά συνοψίζοντας, να καταλήξουμε ότι έχει και τα καλά της αυτή η πονεμένη ιστορία. Δίνει έντονο «χρώμα» – γιατί όχι και ενδιαφέρον – στο πρωτάθλημα.

ΥΓ1: Συνεχίζουν απτόητοι οι αδιόρθωτοι ντελάληδες την απερίσκεπτη τακτική τους, γύρω από το νεαρό Κουλιεράκη. Πανομοιότυπη συμπεριφορά και ακόμη χειρότερη από εκείνη που είχαν με τον Τζόλη.

ΥΓ2: Συγκεκριμένος ραδιοφωνατζής που τρέμει η καρδούλα του μην ενοχληθεί το κατεστημένο του λεκανοπεδίου, αιφνιδιάστηκε στην αναφορά των όσων άθλιων εξέμεσε ο Ελληνάρας πρόεδρος του θρύλου. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν χρειάζονται. Η ουσία είναι να αντιληφθεί πλέον, ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένα μικρό χωριό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.