Η «ακτινογραφία» του Άρη: Πού είναι ισχυρός και πού ευάλωτος

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Η ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων σχηματίζει μια εικόνα με δύο ερωτηματικά για τον Αρη ο οποίος είχε στο πλάνο του (τουλάχιστον) την προσθήκη ενός ακόμη φορ περιοχής αλλά οι διαθέσιμες επιλογές λειτούργησαν ανασταλτικά προς την κατεύθυνση υλοποίησής του.

Από τη στιγμή που ο καθ’ ύλην αρμόδιος (Αλαν Πάρντιου) εκτίμησε ότι το ρόστερ παρουσιάζει υψηλό επίπεδο επάρκειας, προφανώς οι απόψεις των υπολοίπων περισσεύουν. Ο Βρετανός τοποθετήθηκε σχετικά δια του λόγου του αλλά και των αποφάσεών του κι αφού αξιολόγησε το επίπεδο των διαθέσιμων επιλογών αλλά και την χρησιμότητα μιας επιπλέον μεταγραφής. Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο περιλάμβανε την προσθήκη ενός φορ περιοχής με απώτερο σκοπό τη χρησιμοποίησή του στα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που συνηθίζουν να παίζουν κλειστά. 

Πλέον αυτή τη δουλειά θα πρέπει να την επιφορτιστεί ο Αντρε Γκρέι και δεν αποκλείεται – σε αγώνες ειδικών συνθηκών – να αποφασιστεί ο σχηματισμός διδύμου μαζί με τον Λούις Πάλμα. Αντιθέτως, στα επιθετικά άκρα οι «κίτρινοι» είναι ίσως από τις πιο πλήρεις ομάδες του Πρωταθλήματος με την παρουσία των Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Καμάτσο και Ματέο Γκαρσία (ο οποίος χρησιμοποιείται και ως εσωτερικός μέσος) καθώς επίσης και του Λούις Πάλμα αφού έχει παίξει στην πτέρυγα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, θεωρητικά οι «κίτρινοι» διαθέτουν τέσσερις ποδοσφαιριστές και εμφανίζονται πλήρεις. Στην πράξη όμως υπάρχουν δύο ερωτηματικά. Το πρώτο αφορά τον Πίτερ Ετέμπο ο οποίος δεν έχει ενσωματωθεί στην ομάδα και κατ’ επέκταση κανείς δεν μπορεί να τοποθετηθεί με ακρίβεια για την αγωνιστική και φυσική κατάστασή του. Το δεύτερο σχετίζεται με τον Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος δείχνει τρομερά επιβαρυμένος από τα διαδοχικά παιχνίδια και δεν είναι συμπτωματική η απουσία του από το πρόγραμμα των προπονήσεων. Κοινώς, θα χρειαστεί οι Ντιόπ-Νταμπό να επαναλάβουν εμφανίσεις αντίστοιχες του δεύτερου ημιχρόνου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στα αμυντικά άκρα υπάρχει επάρκεια καθώς η ομάδα διαθέτει τέσσερις ισάξιους ποδοσφαιριστές. Στο κέντρο της άμυνας, οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς συνεχίζουν να θεωρούνται αναντικατάστατοι καθώς φάνηκε ότι ο Νικολά Ν’ Κουλού θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το διάστημα που θα χρειαστεί για να τα καταφέρει θα κρίνει και τον βαθμό επάρκειας στη συγκεκριμένη θέση.

Το ενδεχόμενο ενίσχυσης στη θέση του τερματοφύλακα επίσης εξετάστηκε αλλά αποφασίστηκε να μην αλλοιωθεί η τριάδα των γκολκίπερ. Αυτό σημαίνει ότι ο Χουλιάν Κουέστα δεν νιώθει ιδιαίτερο ανταγωνισμό καθώς απέχει αρκετά (σε ποιοτικά χαρακτηριστικά) από τον Μάριο Σιαμπάνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.